Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Viedeň chystá nový 7-kilometrový cyklodiaľničný úsek

Napísal Róbert Bosák, 07.03.2022

V máloktorom stredoeurópskom štáte je cyklodoprava dlhodobo viac populárna ako v Rakúsku. Výsledkom toho sú stovky až tisícky kilometrov trás vedúcich celou krajinou. Výnimkou nie je ani samotná Viedeň, kde sa pripravuje ďalší 7-kilometrový úsek.

 

Viedeň má v súčasnosti jednu z najhustejších mestských sietí cyklotrás na starom kontinente. Napriek tomu chystá ďalší nový úsek, ktorý má túto sieť rozšíriť o 7 kilometrov. Vďaka jeho výstavbe budú mať viedenskí cyklisti k dispozícii ešte lepšie dopravné spojenie, ktoré výrazne urýchli ich presun z centra hlavného mesta do jeho severovýchodnej časti.

 

Frekventovaný 7-km cyklodiaľničný úsek

 

Chystaná trasa Mega-Radhighway bude jedným z kľúčových úsekov cyklomagistrály, ktorá vedie rakúskou metropolou. Nový úsek dlhý 7 kilometrov sa priamo v centre mesta napojí na okružnú trať Ringstrasse, odkiaľ povedie jedným z mostov vybudovaných ponad Dunaj až do štvrti Donaustadt. Celá trať bude vybudovaná ako obojsmerný cyklodiaľničný úsek so šírkou cyklotrasy 4 až 6 metrov. Aj vďaka tomu sa presun z centra Viedne do okrajovej časti mesta výrazne urýchli a počet cyklistov na trase sa bude môcť zvýšiť o niekoľko tisíc.

Zdroj: vienna.at

 

Cyklotrasa ako súčasť väčšej revitalizácie

 

Úsek Mega-Radhighway je iba jedným z niekoľkých projektov, ktoré sa chystajú v súvislosti s postupnou transformáciou verejných priestranstiev v rakúskej metropole. Tie čaká rozsiahla revitalizácia, ktorá sa dotkne aj lokalít, cez ktoré bude tento nový úsek viesť. Priamo v okolí trasy sa vysadí nová zeleň, ktorá má prispieť k zdravšej mikroklíme v meste. Vybrané verejné zóny doplnia aj rôzne nové prvky, ktorých cieľom je modernizácia infraštruktúry a mestského inventára.

Zdroj: kurier.at

 

Výstavba cykloúseku začne ešte tento rok

 

Revitalizácia verejných priestranstiev bude prebiehať až niekoľko rokov. Samotná cyklotrasa však bude hotová skôr. S výstavbou nového úseku sa totiž začne ešte tento rok. Realizácia 7-kilometrovej trate má trvať najneskôr do jesene 2024, aspoň tak to vyplýva z prvých plánov. 2-ročná výstavba je pri úseku s dĺžkou „len“ 7 kilometrov pomerne dlhá, no dôvodom dlhšej realizácie je snaha splniť najvyššie medzinárodné štandardy kladené na diaľkové cyklotrasy.

Zdroj: wien.orf.at

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: vienna.at, kurier.at, wien.orf.at