Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová berlínska vláda chce v Hlavnom meste budúcnosti postaviť 200 000 bytov

Napísal Róbert Bosák, 03.12.2021

Sľuby o výstavbe tisícok bytov zaberajú na voličov v mnohých krajinách. Kým niekde ostávajú len prázdnymi rečami, inde sa postupne menia na realitu. O to sa chce pokúsiť aj nová krajinská vláda v Berlíne.

 

Krajinské voľby, v ktorých sa rozhodovalo o zložení novej vlády v Berlíne, prebehli súčasne s „veľkými“ parlamentnými voľbami. Výsledky oboch hlasovaní priniesli rovnakého víťaza, ktorým je sociálnodemokratická SPD. Tá sa dohodla na vytvorení berlínskej krajinskej vlády so Zelenými a s Ľavicou. Spolu začali ihneď pripravovať vládny program, ktorého súčasťou je zmienka o výstavbe 200 000 nových bytov.

Zdroj: handelsblatt.com

 

Berlín ako Hlavné mesto budúcnosti

 

Zámer vybudovať v Berlíne tisícky bytov vyplýva z podpísanej koaličnej zmluvy, ktorú nová koalícia nazvala Hlavné mesto budúcnosti. Názov súvisí s jej víziou, ktorá hovorí o premene Berlína na silné a prosperujúce hlavné mesto svetového formátu. Dosiahnuť to chcú pomocou 4 programových pilierov, v rámci ktorých sa má masívnou výstavbou nových bytov vyriešiť pretrvávajúci problém s nízkou dostupnosťou bývania.

 

4 piliere Hlavného mesta budúcnosti:

 

1. Sociálne mesto

2. Ekologické mesto

3. Rôznorodé mesto

4. Hospodársky silné mesto

 

Výstavba bytov prepája všetky piliere

 

Masívna bytová výstavba sa prelína všetkými 4 programovými piliermi. V rámci sociálneho zamerania programu má ísť o cenovo dostupné bývanie, po ktorom siahnu aj ľudia s nižšími príjmami. Keďže Berlín je mestom niekoľkých národností, v bytoch si nájdu nový domov aj ľudia, ktorí nie sú pôvodnými Berlínčanmi, no svojou prácou prispievajú k hospodárskemu rozvoju mesta. Ekologický pilier zas počíta s výstavbou berúcou ohľad na životné prostredie.  

 

Prvých 100 000 bytov do roku 2025

 

Termín začiatku realizácie prvých bytových projektov zatiaľ nie je známy. Nová koalícia ale sľúbila, že do roku 2025 bude hotových prvých 100 000 bytov. Ďalšie tisícky bytov potom pribudnú v nasledujúcich 5 rokoch. Do roku 2030 sa tak počet bytov v nemeckej metropole má zvýšiť minimálne o 200 000. Splnenie odvážneho sľubu však bude závisieť aj od toho, či vláda naplní celé funkčné obdobie a či bude vládnuť aj po ďalších voľbách.

Zdroj: gealan.de

 

Prvé kroky k postupnému napĺňaniu predstaveného programu sa budú môcť vykonať už po 21. decembri, kedy má do funkcie vedenia mesta nastúpiť sociálnodemokratická primátorka Franziska Giffeyová.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz

Zdroj foto: handelsblatt.com, gealan.de