Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V ČR sa vlani rozostavalo najviac bytov od roku 1989

Napísal Róbert Bosák, 11.02.2022

Český bytový trh má za sebou jeden z najlepších rokov, minimálne z hľadiska počtu nových rozostavaných bytov. Ten v roku 2021 zaznamenal výrazný medziročný nárast. Jeho výsledkom bolo viac ako 45 000 rozostavaných bytov.

 

O raste počtu rozostavaných bytov v ČR informoval Český štatistický úrad (ČSÚ). Ten pred niekoľkými dňami zverejnil viaceré čísla hodnotiace minuloročný vývoj na českom bytovom trhu za rok 2021. Súčasťou týchto čísel je aj celkový počet rozostavaných bytov v ČR, ktorý má za sebou výrazný medziročný nárast.

Zdroj: kubasjourneys.com

 

Počet rozostavaných bytov vzrástol až o 28,3 %

 

O výrazný medziročný nárast sa postaral celkový výsledok počtu rozostavaných bytov za rok 2021. Za 12 mesiacov minulého roka bolo rozostavaných dokopy 45 244 bytov, čo je o 28,3 % viac ako v roku 2020. Z hľadiska počtu rozostavaných bytov ide o najlepší rok za posledné obdobie. Potvrdzujú to aj štatistiky ČSÚ, podľa ktorých bolo vlani v ČR rozostavaných vôbec najviac bytov od roku 1989.

 

Počet dokončených bytov s miernym poklesom

 

Dobrý výsledok vlani zaznamenal aj celkový počet dokončených bytov za rok 2021. Ten síce neprekonal úroveň z roku 2019, kedy bolo české stavebníctvo vo vrcholovej forme, no počet dokončených bytov vlani prekročil 34 600. V porovnaní s rokom 2019 je to menej približne len o 1800 bytov. Dobrý výsledok bol zaznamenaný aj vďaka vysokej minuloročnej aktivite českého stavebníctva, ktorého výkon sa v porovnaní s rokom 2020 zvýšil o 1,4 %.

Zdroj: homeworlddesign.com

 

Vysoká aktivita českého stavebníctva má pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Už teraz je známe, že mnohí developeri chystajú viaceré projekty, ktoré rozšíria ponuku bytového trhu v ČR o ďalšie tisícky nových bytov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČSÚ – www.czso.cz

Zdroj foto: kubasjourneys.com, homeworlddesign.com