Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny nových bytov v Brne vlani vzrástli o viac ako 20 %

Napísal Róbert Bosák, 21.01.2022

Bytový trh v moravskej metropole má za sebou ďalší silný rok. Značnou mierou sa pod to podpísali najmä novostavby. Tie si zapísali plusové čísla vo viacerých ukazovateľoch vrátane toho, ktorý monitoruje priebežný vývoj cien nových bytov v Brne.

Brno, Zdroj: uber.com

 

Informácie o vývoji cien nových bytov v Brne za uplynulý rok zverejnila v rámci celoročnej analýzy za rok 2021 spoločnosť Impera Styl. Tá priniesla viaceré čísla, ktoré hodnotia vývoj na bytovom trhu v meste za uplynulých 12 mesiacov. Pozornosť vzbudili najmä údaje, ktoré poukazujú na počet predaných nových bytov a priebežný nárast ich cien.

Brno, Zdroj: onsemi.com

 

Ceny nových bytov medziročne stúpli o 23 %

 

Podľa údajov Impera Styl sa ceny nových bytov v Brne v porovnaní s rokom 2020 zvýšili až o 23 %. Ide o jeden z najvyšších medziročných nárastov za niekoľko posledných rokov. Pod vysoký nárast sa podpísali najmä výsledky z najsilnejšieho 2. štvrťroka, v ktorom bolo tempo rastu cien najvyššie od krízy spred viac ako 10 rokov.

 

Priemerná cena za m² prekročila 100 000 Kč

 

Viac ako 20 % rast cien nových bytov vyústil aj do zvýšenia priemernej ceny nových bytov v Brne. Tá sa vlani vyšplhala už na úroveň 100 100 Kč za m². Moravská metropola je tak po Prahe ďalším českým mestom, kde sa m² bytovej plochy v novostavbe predáva priemerne za viac ako 100 000 Kč.

 

Zvýšil sa aj počet predaných nových bytov

 

Plusové čísla boli zaznamenané aj v ukazovateľoch, ktoré nehodnotia len samotný vývoj cien. Potvrdzuje to štatistika, ktorá monitoruje počet predaných bytov v novostavbách za rok 2021. Ten sa v porovnaní s rokom 2020 zvýšil až o štvrtinu. Za uplynulých 12 mesiacov sa v Brne predalo dokopy 1192 nových bytov. Zvýšiť čísla predaja sa podarilo aj vďaka väčšej ponuke. V tej bolo začiatkom roka 2021 750 nových bytov, čo je o polovicu viac ako v januári 2020.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČTK – ctk.cz

Zdroj foto: tripadvisor.co.uk, uber.com, onsemi.com