Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Staršie byty v Bratislave zaznamenali viac ako 15 % medziročný rast cien

Napísal Róbert Bosák, 08.11.2021

Ceny starších bytov v Bratislave pokračujú v rýchlom raste. V priebehu 3. štvrťroka zaznamenali ďalší výrazný nárast, ktorý sa prejavil najmä v medziročnom porovnaní. V ukazovateli, ktorý hodnotí vývoj priemernej ceny starších bytov v hlavnom meste, tak prišlo k zaznamenaniu nového historického maxima.

Zdroj: totallylost.eu

 

O ďalšom zvyšovaní cien na bratislavskom bytovom trhu informovala už tradične poradenská spoločnosť Bencont Investments. Tá v rámci najnovšej správy zverejnila údaje o priemernej cene starších bytov v hlavnom meste za 3. štvrťrok 2021. Súčasťou tejto správy je štvrťročné aj medziročné porovnanie priemernej ceny za tento kvartál s predošlými obdobiami, ktoré prinieslo ďalšie plusové čísla.

Zdroj: flickr.com

 

Priemerná cena starších bytov už atakuje 3200 € za m²

 

Je to už dávnejšie, čo sa 1 m² plochy starších bytov v Bratislave začal predávať priemerne za viac ako 3000 €. Po prekonaní tejto hranice priemerná cena starších bytov v Bratislave ďalej rástla. V 3. štvrťroku 2021 sa dostala tesne pod hranicu 3200 €. Podľa údajov zo spomínanej štúdie od spoločnosti Bencont Investments dosiahla presne 3192 €. Týmto výsledkom opäť prepísala historické maximum.

 

Medziročný nárast priemernej ceny dosiahol vyše 15 %

 

Priemerná cena starších bytov v Bratislave sa dostala na dosah hranice 3200 € za m² vďaka pretrvávajúcemu zdražovaniu na bytovom trhu. Rast cien bol síce v porovnaní s predošlým štvrťrokom minimálny a jeho úroveň dosiahla len 0,5 %, no v medziročnom porovnaní sa už objavil podstatne vyšší výsledok. Priemerná cena starších bytov za 3. štvrťrok 2021 bola totiž v porovnaní s 3. štvrťrokom 2020 vyššia o 15,3 %.

 

Najdrahšími okresmi sú stále Bratislava I a Bratislava III

 

Celkový rast cien starších bytov vyplýva z rastu cien v jednotlivých bratislavských okresoch. Tým najdrahším ostáva naďalej Bratislava I, kde sa priemerná cena bytov aktuálne pohybuje tesne pod hranicou 4000 € za m². Byty sa tu v 3. štvrťroku predávali priemerne za 309 000 €, čo je skoro o 100 000 € viac ako v okrese Bratislava III, ktorý je s priemernou cenou bytu na úrovni 3317 € za m² druhým najdrahším okresom. Vo zvyšných 3 bratislavských okresoch sa priemerná cena bytu za m² pohybuje na úrovni od 2900 do 3100 €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: totallylost.eu, flickr.com