Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rekonštrukcia letného plážového kúpaliska v Tornali

Napísal Róbert Bosák, 16.06.2023

Obyvatelia Tornale a najbližšieho okolia sa na miestnom letnom kúpalisku neokúpu ani tento rok. Počkať si musia do budúcoročnej sezóny. Rekreačný areál otvorí svoje brány po niekoľkomesačnej rekonštrukcii. 

 

Areál letného plážového kúpaliska v časti Králik plnil účel mestskej rekreačnej zóny od roku 1969. V roku 2019 bol uzatvorený z dôvodu plánovanej obnovy. Pôvodný zámer z roku 2020 sa kvôli neúspešným verejným obstarávaniam a nedostatku finančných prostriedkov nakoniec nenaplnil, čo viedlo k úprave projektu a rozsahu prác. Tie budú zrealizované v nasledujúcich mesiacoch, po ktorých má byť kúpalisko opäť prístupné širokej verejnosti.

Zdroj: mestotornala.sk

 

Rekonštrukcia prírodného bazéna aj okolitých plôch

 

Podoba projektu z roku 2020 rátala s výstavbou toboganu, nových bazénov aj pieskovej pláže. Kvôli vyššie uvedeným dôvodom sa od tohto zámeru upustilo a celý projekt sa prepracoval na rekonštrukciu roky využívaného prírodného bazéna. Ten bude mať obnovené dno aj upravené šikmé steny, čo zvýši trvácnosť stavebných častí aj bezpečnosť návštevníkov. Projekt počíta aj s úpravami okolitého priestranstva. Modernizáciou prejdú chodníky v okolí vodnej plochy.

Zdroj: mestotornala.sk

 

Náklady na rekonštrukciu prekročia sumu 260 000 €

 

Rekonštrukcia bazéna a okolitých chodníkov má trvať 9 mesiacov. Rekonštrukčné práce, do ktorých mesto investuje vyše 260 000 bez DPH, by mali byť hotové na jar budúceho roka. Ak sa projekt stihne zrealizovať podľa predbežného plánu, letné kúpalisko sa verejnosti otvorí na začiatku budúcoročnej letnej sezóny. Návštevníkom bude k dispozícii prírodný bazén hlboký do 2,2 m. Rozloha vodnej plochy ostane nezmenená. Dosahovať bude približne 15 000 m².

Zdroj: mestotornala.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: mestotornala.sk