Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obnova cezhraničnej cesty z Veľkého Horeša do Nagyrozvágy

Napísal Róbert Bosák, 26.05.2023

V Trebišovskom okrese pribudne ďalšia cezhraničná cesta. Nová komunikácia sa zriadi medzi obcami Veľký Horeš a Nagyrozvágy. Výstavba vyše 2-kilometrového úseku vráti osobnú cestnú dopravu do pohraničnej oblasti neďaleko Kráľovského Chlmca.

Zdroj: nif.hu


Cezhraničný úsek medzi dedinami Veľký Horeš a Nagyrozvágy je v súčasnosti prejazdný len pre poľnohospodárske stroje. Osobné autá smerujúce z Veľkého Horeša musia pri prejazde do Maďarska využiť hraničné priechody pri obciach Príbeník alebo Veľký Kamenec. Vodiči budú musieť prechádzať jednou z obchádzok už iba niekoľko mesiacov. Jazdu na územie Maďarska im skráti obnovená cesta do Nagyrozvágy.

Zdroj: nif.hu

 

Skrátenie vzdialenosti medzi obcami

 

Hlavným cieľom projektu, ktorý zastrešuje obec Veľký Horeš, je skrátenie vzdialenosti medzi prihraničnými dedinami. Po ukončení realizácie projektu staronovej cezhraničnej cesty prejdú vodiči smerujúci z Veľkého Horeša do maďarskej obce Nagyrozvágy o 4 kilometre menej ako pri obchádzke k najbližšiemu hraničnému priechodu. Cestu za hranicu im skráti úsek s dĺžkou 2292 metrov, ktorý sa napojí na nový 1,9-kilometrový cestný úsek na maďarskej strane.


Rekonštrukcia časti miestnej cesty

 

Obec Veľký Horeš iniciovala v rámci stavebných prác spojených s realizáciou novej vozovky aj rekonštrukciu jedného z úsekov miestnych komunikácií. Obnovou má prejsť 521-metrový úsek na ulici Rozvágyska, ktorý sa plynulo napojí na novú vozovku obnovenej cezhraničnej cesty do Nagyrozvágy. Vo vzdialenosti 0,75 metrov od obnovenej miestnej cesty s novým 2-vrstvovým asfaltovým povrchom pribudne nový chodník s 1,5-metrovou šírkou.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: nif.hu