Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rozloha chmeľníc v ČR sa zmenšila o viac ako 50 hektárov

Napísal Róbert Bosák, 22.05.2023

Menej miesta na pestovanie, menej vysadených chmeľov. Najnovšie štatistiky potvrdili očakávaný pokles celkovej rozlohy českých chmeľníc. V porovnaní s minulým rokom sa zmenšila o viac ako 50 hektárov.

 

Podľa nových čísel Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského sa celková rozloha chmeľníc na území ČR v apríli tohto roka zmenšila na 4873,6 hektárov. V porovnaní s minuloročným aprílom je to o 53 hektárov menej. O niečo vyšší pokles bol zaznamenaný v porovnaní s augustom 2022, kedy rozloha českých chmeľníc dosahovala 4942,6 hektárov, o 69 hektárov viac ako v apríli tohto roka.

Zdroj: pixabay.com

 

Pokles vo všetkých 3 oblastiach

 

Zmenšeniu rozlohy sa v období od augusta 2022 do apríla 2023 nevyhla ani jedna z 3 českých chmeliarskych oblastí. Chmeľnice v najväčšej Žateckej chmeliarskej oblasti sa v porovnaní s augustom predošlého roka zmenšili o 44,2 hektárov na aprílových 3756,5 hektárov. O 19,9 hektárov menej zaberajú chmeľnice v Úštěckej chmeliarskej oblasti, ktorá sa rozprestiera na ploche 500,5 hektárov. Najmenšie zníženie rozlohy zaznamenala tretia Tršická chmeliarska oblasť, ktorej plocha sa znížila o 4,8 hektárov na 616,6 hektárov.

 

Menšia rozloha novej výsadby

 

Zmenšenie rozlohy chmeľníc súvisí aj so znížením plochy novej výsadby. Tá zabrala v apríli tohto roka o 55,8 hektárov menej ako plocha novej výsadby v auguste. Jej celková plocha vo všetkých českých chmeľniciach sa zmenšila na 204 hektárov. Uvedená rozloha tvorila 4,19 % podiel z celkovej rozlohy všetkých vysadených chmeľníc v ČR. Tie očakávajú lepší rok ako vlani. Minuloročná úroda bola kvôli nepriaznivému počasiu najnižšia za 10 rokov.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: eagri.cz

Zdroj foto: pixabay.com