Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvá kamenná predajňa Apple v Indii

Napísal Róbert Bosák, 15.05.2023

Sieť kamenných predajní spoločnosti Apple sa ďalej rozrastá. Zoznam krajín, v ktorých je otvorený aspoň jeden Apple Store, rozšírila India. Prvá predajňa tohto technologického giganta bola sprístupnená v Bombaji.


Na mape kamenných predajní Apple je viacero prevádzok mimo Severnej Ameriky. Niekoľko z nich sa nachádza aj na ázijskom území. Nie je to tak dávno, čo Apple Store pribudol v Abú Zabí. Ďalšou ázijskou predajňou je Apple BKC. Nová prevádzka situovaná na okraji jedného z obchodno-kancelárskych komplexov v Bombaji je prvou maloobchodnou predajňou Apple v Indii.

Apple BKC, Zdroj: apple.com

 

Živá vegetácia a lokálne materiály

 

Vzhľad a charakter prvej predajne v Indii pokračuje v duchu návrhu kamenných prevádzok spoločnosti Apple. Ateliér Foster + Partners, ktorý má na konte dizajn viacerých obchodov Apple, prišiel s ďalším nadčasovým návrhom. Aj Apple BKC využíva živú zeleň a prírodné prvky, ktorým v tomto prípade dominujú lokálne materiály. Pri realizácii kamenných stien sa použil kameň z Radžastanu. Z lokálnych zdrojov pochádza aj väčšina dreva použitého pri realizácii stropu a výrobe doplnkov tvoriacich vybavenie predajne. K tým patria aj drevené stoly, na ktorých sú vyložené predávané produkty. Drevo je vo vnútri predajne prítomné aj v podobe vysokých fikusov vysadených v kruhových kvetináčoch slúžiacich na sedenie.

Apple BKC, Zdroj: apple.com

 

Strop z tisícok drevených prvkov

 

Z vybavenia a dizajnu predajne vzbudzuje najväčšiu pozornosť neobvyklý drevený strop. Ten je zložený z 1000 trojuholníkových dlaždíc vytvárajúcich mriežkovaný vzhľad, ktorý má byť symbolickým znázornením tradičnej ručnej práce indických tkáčov pracujúcich s ratanovým materiálom. Stropné dlaždice boli zhotovené z ručne vyrobených dubových prvkov, ktorých bolo pri zhotovovaní dlaždíc použitých 450 000. Celý drevený strop kopíruje trojuholníkový pôdorys predajne, do ktorej sa dá nahliadnuť cez veľkoformátové presklené tabule s výškou 8 metrov.

Apple BKC, Zdroj: apple.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: apple.com