Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Paríž otvára nové múzeum umenia

Napísal Róbert Bosák, 21.05.2021

Uvoľňovanie epidemiologických opatrení v jednotlivých európskych krajinách umožnilo kultúre nadýchnuť sa k novému začiatku. S tým sa naplánovalo aj otvorenie niekoľkých nových múzeí. K tým patrí aj nové múzeum umenia v Paríži.

Zdroj: www.nemarchitectes.com

 

Nové parížske múzeum, ktoré ponesie názov Bourse de Commerce – Pinault Collection, sa otvára vďaka Françoisovi Pinaultovi. Práve francúzsky miliardár stojí za projektom, ktorého cieľom je prezentovať expozície so vzácnymi dielami vybraných umelcov. Tie sú už niekoľko dní pripravené na slávnostné uvedenie, ktoré prebehne počas tohto víkendu.

Zdroj: Patrick Tourneboeuf/Bourse de Commerce

 

Umelecké diela od viac ako 30 umelcov

 

Niekdajší majiteľ luxusnej módnej siete už prevádzkuje zopár súkromných múzeí. Príkladom sú múzeá v talianskych Benátkach, ktoré prezentujú prácu niekoľkých vrcholových umelcov. Tú budú návštevníci vidieť aj v parížskom múzeu, kde budú vystavené diela od 32 autorov. Všetky patria do Pinaultovej zbierky, ktorá obsahuje zhruba 10 000 diel. Časť z nich už čaká na prvých návštevníkov v prerobených priestoroch bývalej parížskej burzy obilnín.

Zdroj: www.nemarchitectes.com 


Expozície poukazujú na aktuálne témy

 

F. Pinault je známy náklonnosťou k dielam, ktoré priamo odzrkadľujú aktuálne témy. V jeho zbierke nájdeme mnoho diel, ktoré sa dotýkajú tých najcitlivejších súčasných otázok. V tomto duchu sa budú niesť aj expozície v parížskom múzeu. Chýbať nebudú diela s kontroverzným podtónom, ktoré poukazujú na témy ako rasizmus alebo diskriminácia. Príkladom je americká zástava upravená pomocou afrických farieb či iné provokatívne diela od mladých talentov.

Zdroj: www.nemarchitectes.com 


Nové parížske múzeum umenia v číslach:

 

- renovácia budovy a zriadenie múzea stálo 160 mil. €

- rozloha celého múzejného sídla dosahuje 13 000 m²

- bežnej verejnosti bude sprístupnená polovica plochy

- na umelecké výstavy je vymedzená plocha 3 000 m²

Zdroj: www.nemarchitectes.com 


Nové múzeum a expozície v ňom sú pripravené na prvých návštevníkov. Tí si budú môcť prezrieť diela zo súkromnej Pinaultovej zbierky už o pár hodín. Otvorenie múzea sprevádzané slávnostným programom je totiž naplánované na 22. mája.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.pinaultcollection.com

Zdroj foto: www.nemarchitectes.com, Patrick Tourneboeuf/Bourse de Commerce