Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Objem investícií do komerčných nehnuteľností prvýkrát prekročil 1 mld. €

Napísal Róbert Bosák, 23.01.2023

Slovenský realitný trh čakal skoro 30 rokov. Prekonať magickú miliardovú métu sa mu podarilo až v minulom roku. Celkový objem investícií do komerčných nehnuteľností za 12 mesiacov sa prvýkrát dostal na úroveň viac ako 1 mld. €.

Zdroj foto: Wikipedia – RickRichards

 

Medziročný nárast takmer 50 %

 

Rekordný výsledok sa nášmu realitnému trhu podarilo zaznamenať vďaka výraznému nárastu investičnej aktivity. Investori vlani preinvestovali do komerčných nehnuteľností na Slovensku o 48 % viac finančných prostriedkov ako počas roka 2021. V konečnom dôsledku to viedlo k historicky prvému prekročeniu miliardovej hranice. Rok 2022 sa z hľadiska objemu realitných investícií zapísal do dejín ako doposiaľ najsilnejší rok v histórii slovenskej samostatnosti.


Dominovali kancelárske budovy

 

Na historickom úspechu sa najväčšou mierou podieľal kancelársky sektor. Počas 12 mesiacov minulého roka bolo na slovenskom kancelárskom trhu zrealizovaných 14 transakcií, ktorých objem ukrojil z celkového objemu investícií za rok 2022 až 55 % podiel. Minulý rok sa darilo aj maloobchodu, ktorý si s objemom investícií necelých 350 mil. € uchmatol až 31 % podiel. Približne 13 % z celkového investičného balíka pripadlo na oblasť výroby a logistiky. Menej ako 1 % patrilo rezidenčnému sektoru.

Zdroj foto: Wikipedia – RickRichards

 

Výrazný minuloročný rast objemu investícií do tunajších komerčných nehnuteľností potvrdil, že Slovensko je pre investorov naďalej bezpečnou a atraktívnou krajinou. V súčasnosti sa už pracuje na príprave prvých predpovedí, ktoré majú načrtnúť najbližší vývoj na trhu. Analytici zatiaľ neočakávajú žiadny rekordný rast. V hre nie je ani medziročný prepad na podpriemerné úrovne.


Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: Wikipedia – RickRichards