Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nové byty v Brne zaznamenali ďalší rast cien

Napísal Róbert Bosák, 01.08.2022

Zdražovanie na českom bytovom trhu pokračovalo aj v 2. tohtoročnom kvartáli. Nárast cien opäť ťahali nové byty v najväčších mestách vrátane Brna. V metropole Moravy sa ceny bytov v novostavbách zvýšili až o 17 %.

Brno, Zdroj: wikidata.org

 

Priemerná cena za m² prekročila 130 000 Kč

 

Dvojciferný rast dostal priemernú cenu nového bytu v Brne na nové maximum. Ku koncu 2. štvrťroka 2022 platili kupujúci za m² bytu v novostavbe priemerne 132 500 Kč. V rovnakom období minulého roka ich m² nového bytu vyšiel priemerne 113 000 Kč, čo je o 17 % menej ako tento rok.

 

Ponuka voľných bytov je takmer 3-násobná

 

Ceny nových bytov v Brne zaznamenali jeden z najvyšších medziročných rastov za posledné roky napriek výraznému rozšíreniu aktuálnej bytovej ponuky. Tá je takmer 3-násobne vyššia ako pred rokom. Kupujúci si na prelome 2. a 3. štvrťroka 2022 mohli vyberať spomedzi 1220 voľných nových bytov. Rok predtým bolo v ponuke bytového trhu v Brne 440 voľných bytov.

 

Najväčší záujem je o byty s menšou výmerou

 

Spomedzi všetkých voľných bytov sa v uvedenom štvrťroku najlepšie predávali tie s menšou výmerou. Najväčší záujem bol o 1-izbové a 2-izbové bytové jednotky. Tie si uchmatli až 75 % podiel zo všetkých zrealizovaných transakcií. To sa odráža aj na ich vyššej cene za m². Tá sa v prípade 1-izbových bytov, ktoré sú v prepočte na 1 m² najdrahšie, vyšplhala na 135 000 Kč.

Brno, Zdroj: eapp.org

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ctk.cz

Zdroj foto: wikidata.org, eapp.org