Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

BSK prestavia budovy v Trnávke a v Petržalke na nájomné byty

Napísal Róbert Bosák, 16.06.2022

Bratislavský kraj je dlhodobo známy najnižšou dostupnosťou bytov na Slovensku. Na miestnom bytovom trhu chýbajú aj mestské nájomné byty. Vedenie kraja chce prispieť k zmene tohto trendu prestavbou starších bratislavských budov na bytové domy.

 

Výstavba mestských nájomných bytov v Bratislavskom kraji v posledných rokoch citeľne spomalila. Zdražovanie bytov, zvyšovanie úrokov hypoték a postupný nárast cien prenájmov ich však opäť dostáva do centra pozornosti. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) už stihol vybrať 2 budovy v Bratislave, ktoré vyhodnotil ako vhodné na prestavbu objektov na bytové domy s nájomnými bytmi.

Zdroj: pixabay.com

 

Areál Strednej odbornej školy technológií a remesiel (Trnávka)

 

Prvý z objektov, ktoré majú prejsť prestavbou na nájomné byty, sa nachádza v areáli jednej zo stredných škôl v Trnávke. BSK už do objektu v minulosti investoval, keď financoval obnovu Centra odborného vzdelávania a prípravy. Komplex v súčasnosti nie je využívaný celý, čo chcú predstavitelia kraja využiť na prestavbu jeho časti na nájomné byty. Tých má v areáli na Ivanskej ceste vzniknúť dokopy 58. Priemerná výmera bytových jednotiek bude 50,7 m².

 

Budova Stredného odborného učilišťa Strojárskeho (Petržalka)

 

Aj druhá z vyhliadnutých budov, ktorá sa nachádza na Úderníckej ulici v Petržalke, kedysi slúžila ako školský objekt. V súčasnosti je nevyužívaná a vzhľadom na dobrú polohu v tesnej blízkosti železničnej stanice a zastávok MHD aj vhodná na komfortné bývanie. Najprv však musí prejsť prestavbou, ktorá ju premení na menší bytový dom s 13 bytmi. Priemerná výmera bytových jednotiek má byť 51,1 m².

Zdroj: pixabay.com

 

Termíny, kedy by sa do nových bytov mohli nasťahovať prví obyvatelia, zatiaľ nie sú známe. Známy nie je ani dátum zahájenia rekonštrukčných prác. Prestavba obidvoch budov už ale má zelenú od poslancov BSK, ktorí ju už stihli schváliť, takže po vybavení povolení a ukončení všetkých príprav sa môže začať s prvými stavebnými úkonmi.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: bratislavskykraj.sk

Zdroj foto: pixabay.com