Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

BSK podporí rozvoj kraja viac ako 2 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 19.04.2022

Šport, kultúra, mládež, vidiek, životné prostredie. Každá z uvedených oblastí dostane v Bratislavskom kraji finančnú injekciu na rozvoj. Celková suma, ktorú samospráva v tomto roku na jednotlivé projekty poskytne, presiahne 2 mil. €.

 

Finančnú podporu, ktorú získajú predkladatelia rozvojových projektov chystaných na území Bratislavského kraja, schválili pred Veľkou nocou krajskí poslanci. Poskytovaná bude formou dotácií prerozdeľovaných v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS). Tá umožní získať žiadateľom peniaze z celkovej vyčlenenej čiastky 2 065 745 €.

Bratislava, Zdroj: miceindustry.org

 

Najväčší balík peňazí pôjde na rozvoj kultúry

 

Z vyše 2-miliónovej čiastky sa najviac peňazí ujde kultúre. Na jej rozvoj poputuje zo zdrojov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) viac ako tretina z celkového dotačného balíka. Suma 700 000 € sa prerozdelí 224 projektom, ďalších 29 projektov na podporu kultúry v BSK bolo zapísaných na rezervný list

 

Vyše 600 000 € na životné prostredie a vidiek

 

Dotovaných projektov zameraných na ochranu životného prostredia a na rozvoj vidieka bude pomerne menej, no celková dotovaná čiastka by mala byť nižšia len o necelých 35 000 €. Na 77 projektov bolo vyčlenených vyše 665 000 €. Až 41 projektov spadá do oblasti turizmu, 19 do oblasti ochrany životného prostredia a zvyšných 17 sa týka environmentálnej výchovy.

 

Viac ako 600 000 € sa zainvestuje aj do športu

 

Len o niekoľko tisíc eur viac ako na životné prostredie a na vidiek sa prerozdelí na šport. Ten dostane v priebehu tohto roka od BSK formou dotácií z BRDS rovných 616 000 €. Vyčlenená čiastka poslúži na financovanie 190 projektov zameraných na rozvoj športu. Ďalšie 3 projekty sa dostali na rezervný list.

 

Na podporu mládeže bolo vyčlenených 84 000 €

 

Zvyšok z viac ako 2-miliónového balíka pôjde na podporu mládeže. 26 projektov, ku ktorým patrí aj 7 projektov na rezervnom liste, bude podporených čiastkou 84 000 €. Celková čiastka vyčlenená na tento účel je nízka, no rozvoj mládeže žijúcej v BSK bude podporený aj v rámci projektov zameraných na šport a kultúru, kam poputujú vyššie uvedené sumy.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: miceindustry.org