Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V chátrajúcej poliklinike v Prievidzi vzniknú nové byty

Napísal Róbert Bosák, 21.04.2022

Bývalá prievidzská poliklinika je už pár rokov strašiakom sídliska Píly. Chátrajúcemu komplexu svitla nádej na nový život vďaka iniciatíve súkromného investora premeniť nevyužívané objekty na bytové jednotky.

 

Osud sídla bývalej polikliniky na sídlisku Píly vyzeral spečatený. Oživiť chátrajúci areál sa nepodarilo ani Trenčianskemu samosprávnemu kraju (TSK), ani mestu Prievidza, ktoré ho nadobudlo do vlastníctva práve od TSK. Do obchodnej súťaže, v ktorej bol ponúknutý na predaj, sa neprihlásil nik a do plánu premeny budov na byty pod svojou taktovkou sa mesto pustiť nechcelo. S takouto iniciatívou prišiel až istý súkromný investor ochotný dať budovám niekdajšej polikliniky novú šancu.

Prievidza, Zdroj: wikimedia.org – Szeder László

 

Nové byty aj parkovacie miesta

 

Možností, ako vrátiť bývalej poliklinike život, nebolo veľa. Mesto sa snažilo vyhnúť tomu, aby sa v budovách zriadilo pohostinstvo alebo iné prevádzky, ktoré by mohli obyvateľom sídliska Píly sťažovať život. To by hroziť nemalo, nakoľko súkromný investor prisľúbil, že nevyužívané objekty premení na nové byty, ku ktorým bude prislúchať aj dostatočný počet parkovacích miest. Presný počet nových bytov, ktoré doplnia bytový fond v Prievidzi, zatiaľ zverejnený nebol.

 

Mesto odsúhlasilo predaj budov

 

Kým počet nových bytov zatiaľ známy nie je, podmienky, za akých investor budovy bývalej polikliniky nadobudne, zverejnené boli. Získa ich zámenou za iný pozemok v hodnote okolo 100 000 €, pričom mestu ešte doplatí čiastku dorovnávajúcu rozdiel v hodnote zamieňaných nehnuteľností. Výška doplatku dosiahne necelých 700 000 €. Mesto tak okrem pozemku na sídlisku Zapotôčky získa aj finančné prostriedky, ktoré bude môcť použiť na financovanie vybraných rozvojových projektov.

 

S realizáciou projektu, ktorý premení bývalú polikliniku na bývanie, sa má začať po tom, čo investor pripraví celý projekt a získa všetky potrebné povolenia. Vedenie mesta mu prisľúbilo pomoc pri ich vybavovaní, čo by malo prípravy a zároveň aj následnú realizáciu urýchliť.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: wikimedia.org – Szeder László