Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V 1. štvrťroku 2022 sa začalo stavať o 6,1 % viac bytov ako pred rokom

Napísal Róbert Bosák, 28.06.2022

Slovenský bytový trh začal rok 2022 niekoľkými plusovými číslami. Rast zaznamenal aj počet začatých bytov. Tých bolo v 1. tohtoročnom štvrťroku rozostavaných o 6,1 % viac ako v rovnakom období minulého roka.

 

Nové čísla sledujúce vývoj bytovej výstavby na Slovensku priniesol Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Ten zverejňuje údaje o počte začatých a dokončených bytov na Slovensku každý kvartál. V priebehu júna priniesol údaje za 1. štvrťrok 2022, ktoré porovnal s výsledkami za rovnaké obdobie minulého aj predminulého roka.

Zdroj: pixabay.com

 

V priebehu 1. štvrťroka sa začalo stavať vyše 4000 bytov

 

Počet začatých bytov sa zatiaľ nedostal na úrovne spred pandémie. Na medziročný rast to ale stačilo. V porovnaní s 1. štvrťrokom 2021 bolo v úvodných 3 mesiacoch tohto roka začatých o 6,1 % viac bytov. Dokopy ich bolo až 4351. Väčšinu z nich tvorili aj v tomto kvartáli byty v rodinných domoch. Z celkového počtu začatých bytov v danom období si uchmatli až 65 % podiel.

 

Počet dokončených bytov v SR klesol až o viac ako 9 %

 

V ukazovateľoch monitorujúcich počet dokončených bytov sme sa plusových čísel nedočkali. 1. tohtoročný štvrťrok sa niesol v znamení výraznejšieho poklesu. Od januára do marca tohto roka bolo na Slovensku dokončených „len“ 4078 bytov. V porovnaní s 1. štvrťrokom 2021 to je o 9,1 % menej. Ešte vyšší prepad prinieslo porovnanie s 1. kvartálom 2020, počas ktorého bolo dokončených o 10 % viac bytov ako o 2 roky neskôr.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ŠÚ SR – slovak.statistics.sk

Zdroj foto: pixabay.com