Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ceny pozemkov v ČR zaznamenali rekordný medziročný rast

Napísal Róbert Bosák, 06.06.2022

České nehnuteľnosti pokračujú v zdražovaní. Rast cien zaznamenávajú byty, rodinné domy aj pozemky. V 1. štvrťroku 2022 zaznamenali jeden z najvyšších medziročných nárastov za posledné roky. V prípade pozemkov bol dosiahnutý rekordný výsledok.

Zdroj: pixabay.com


Údaje o vývoji cien českých nehnuteľností za 1. štvrťrok 2022 zverejnil portál Fincentrum Hypoindex. Na základe čísel vyplývajúcich z HB INDEXu priniesol štvrťročné a medziročné porovnanie cien bytov, domov aj pozemkov. Vo všetkých ukazovateľoch boli zaznamenané plusové čísla. V medziročnom porovnaní cien pozemkov sa vyšplhali až na nové maximum.
Zdroj: redhawksurveying.com

 

Ceny pozemkov zdraželi o viac ako 23 %

 

Pozemky zdražujú najrýchlejšie zo všetkých českých nehnuteľností už niekoľko rokov. Tento trend pokračoval aj v úvodných 3 mesiacoch tohto roka, kedy sa ich ceny medziročne zvýšili až o 23,7 %. Ide o rekordný výsledok, ktorý v štatistikách monitorujúcich vývoj cien českých pozemkov stanovil nové maximum.  

 

Viac ako 20 % rast zaznamenali aj byty

 

Pozemky neboli jediné české nehnuteľnosti, ktoré v 1. štvrťroku 2022 zaznamenali viac ako 20 % medziročný rast cien. O viac ako pätinu zdraželi aj byty, ktorých priemerná cena bola v porovnaní s 1. kvartálom 2021 vyššia o 20,6 %. České byty zaznamenali vyšší rast cien aj v porovnaní s predošlým kvartálom. Celkový štvrťročný nárast sa vyšplhal na 5,4 %, čo bolo o 0,4 % viac ako v 2 predchádzajúcich kvartáloch.  

 

Rast cien rodinných domov atakoval 20 %

 

Dvojciferný medziročný rast cien zaznamenali v 1. štvrťroku tohto roka aj rodinné domy. Na rozdiel od bytov a pozemkov sa im nepodarilo prekročiť 20 % hranicu. K jej dosiahnutiu im chýbalo len niekoľko desatín percenta. S výsledkom 19,6 % zaznamenali jeden z najvyšších medziročných nárastov za posledné roky. Ceny domov vzrástli aj v porovnaní so 4. kvartálom 2021. Štvrťročný rast sa vyšplhal na 4,7 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: hypoindex.cz, hypotecnibanka.cz

Zdroj foto: pixabay.com, redhawksurveying.com