Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová cyklolávka pri Prešovskej univerzite je otvorená

Napísal Róbert Bosák, 25.11.2022

Podmienky pre prešovských cyklistov sú opäť o niečo lepšie. Od minulého týždňa majú k dispozícii novú cyklolávku. Premostenie v blízkosti Prešovskej univerzity im umožňuje prejsť ponad Torysu bezpečnejšie a pohodlnejšie.

Zdroj: presov.sk

 

Prví Prešovčania prešli po novej cyklolávke v utorok minulého týždňa, kedy bol cyklomost slávnostne otvorený. Stalo sa tak po viac ako 130 dňoch výstavby. Mesto k nej pristúpilo po tom, čo diagnostika starej lávky stojacej na rovnakom mieste potvrdila jej nevyhovujúci stav. Reakciou na to bola výstavba novej funkčnejšej a modernejšej cyklolávky, ktorá spája úseky pri Prešovskej univerzite a hokejovom štadióne.

Zdroj: presov.sk

 

Cyklolávka pre chodcov aj cyklistov

 

Cieľom výstavby novej cyklolávky nebolo iba nahradenie starého mosta. Jej zámerom bolo aj uľahčiť Prešovčanom prístup do centra mesta a k hokejovej aréne. Rýchlejší prístup do centra ocenia najmä obyvatelia lokalít v okolí kalvárie. Tí môžu prechádzať ponad Torysu peši aj na bicykli. Cyklolávka dlhá 38 m bola navrhnutá ako združený most s 2 pruhmi. Zelený pruh so šírkou 2,5 m je určený pre cyklistov, modrý pás slúži chodcom, ktorí môžu využívať chodník široký 2 m.

Zdroj: presov.sk

 

Lávka sa prepája s cyklochodníkom

 

Vyšší komfort a rýchlejší presun zaistí chodcom, cyklistom aj korčuliarom prepojenie novej lávky s priľahlým cyklochodníkom vedúcim pozdĺž Torysy. Ten vznikol v rámci realizácie väčšieho projektu, ktorého cieľom bolo prepojiť nové úseky s existujúcim cyklochodníkom známym ako Mlynský náhon. Jazda po novom úseku vrátane prechodu cez cyklolávku bude bezpečnejšia a pohodlnejšia aj vďaka inštalovanému mobiliáru a LED osvetleniu.

Zdroj: presov.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: presov.sk

Zdroj foto: presov.sk