Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Štadióny MS vo futbale 2022 v Katare

Napísal Róbert Bosák, 17.11.2022

Do začiatku veľkého futbalového sviatku ostáva iba pár dní. Úvodný výkop šampionátu v Katare prebehne túto nedeľu na štadióne Al Bayt Stadium. Stánok s kapacitou 60 000 divákov bude jedným z 8 štadiónov, ktoré hostia MS vo futbale 2022.

 

Al Bayt Stadium (Al Khor)

 

Druhý najväčší z 8 štadiónov bude dejiskom 9 zápasov vrátane toho úvodného. Domáci Katar na ňom odohrá 2 duely základnej skupiny A. Pred 60 000 divákmi sa predstaví v aréne, ktorej tvar pripomína stan niekdajších kočovných kmeňov žijúcich na území dnešného Kataru.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Ahmad Bin Ali Stadium (Umm Al Afaei)

 

Štadión s kapacitou 40 000 divákov bol postavený na mieste zbúranej arény s rovnomenným názvom. Otvorený bol pred 2 rokmi v lokalite Umm Al Afaei, ktorá sa nachádza v blízkosti púšte, čomu je prispôsobená aj časť dizajnu inšpirovaná piesočnými dunami.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Al Janoub Stadium (Al Wakrah)

 

Rovnakou kapacitou sa môže pochváliť aj 40-tisícový štadión v meste Al Wakrah. Vzhľad arény, v ktorej sa odohrá 7 zápasov vrátane jedného osemfinále, pripomína vetrom napnuté plachty tradičných drevených plavidiel lodí dhow.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Education City Stadium (Al Rayyan)


Názov štadióna vzdialeného len 13 kilometrov od hlavného mesta súvisí s jeho polohou pri univerzitných kampusoch. Okrem dizajnu, ktorý sa pohráva s geometrickými tvarmi, zaujme aj nočnými svetelnými efektmi.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Stadium 974 (Ras Abu Aboud)


Ešte bližšie k hlavnému mestu je to zo štadióna 974 Stadium. Aréna postavená z prepravných kontajnerov sa nachádza len 4 kilometre od Dohy. Vybudovaná bola z 974 kontajnerov, ktoré budú po ukončení turnaja rozobraté a opätovne použité.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Al Thumana Stadium (Doha)


Futbalový šampionát neobíde ani širšie centrum Dohy. V južnej časti metropoly sa odohrá 8 zápasov, medzi ktorými je na programe aj štvrťfinále. Ak sa štadión s dizajnom inšpirovaným tvarom arabskej čiapky gahfiya naplní, jednotlivé duely si pozrie naživo 40 000 ľudí.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Khalifa International Stadium (Aspire)


Aj Katar má svoj národný futbalový štadión. Aréna postavená v roku 1976 prešla rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá športový stánok s kapacitou 40 000 divákov pripravila na ďalší veľký turnaj medzinárodného formátu. Súčasťou 8-zápasového programu je aj duel o 3. miesto.

Zdroj: qatar2022.qa

 

Lusail Iconic Stadium (Lusail)


Šampionát vyvrcholí v meste Lusail, kde sa nachádza najväčší z 8 štadiónov. Lusail Iconic Stadium pojme až 80 000 divákov, ktorí si budú môcť v modernej aréne dokončenej minulý rok pozrieť 10 zápasov. Bohatý program vyvrcholí 18. decembra finálovým duelom.

Zdroj: qatar2022.qa 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: qatar2022.qa