Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Kalifornská Bay Area je stále najdrahšou adresou v USA

Napísal Róbert Bosák, 19.11.2021

Vybrané americké lokality patria z hľadiska cien nehnuteľností stále medzi najdrahšie oblasti na svete. Do celosvetového poradia prehovára najmä Bay Area v kalifornskom Athertone, ktorá opäť obhájila titul lokality s najdrahšími nehnuteľnosťami v USA.

Zdroj: realtor.com

 

Spomínanej kalifornskej lokalite sa v rebríčku najdrahších adries v USA, ktorý aj tento rok pripravila spoločnosť PropertyShark, podarilo uspieť už piatykrát po sebe. Bay Area, ktorá je pýchou mesta Atherton, je naďalej vyhľadávaná realitnými investormi z celej USA. Tí sú ochotní utratiť za tamojšie nehnuteľnosti milióny dolárov, aspoň tak to vyplýva z najnovšieho rebríčka, ktorý odhaľuje, na akých adresách sídlia najdrahšie nehnuteľnosti v USA.

Zdroj: pinnaclelist.com

 

Nehnuteľnosti v Bay Area stoja viac ako 7 mil. USD

 

Najdrahšia americká lokalita dokázala obhájiť prvenstvo vďaka ďalšiemu rýchlemu rastu cien tamojších nehnuteľností. Tie sú v porovnaní s minulým rokom drahšie až o 500 000 USD. Ich mediánová cena sa pohybuje na úrovni okolo 7,5 mil. USD. Takouto cenou disponuje viacero nehnuteľností, pričom až 47 adries v Bay Area sa nachádza v TOP 100 najdrahších adries na svete. To robí z prominentnej kalifornskej lokality aj najdrahšiu rezidenčnú oblasť na svete.

 

K najdrahším adresám patrí aj Boston a Sagaponack

 

Medzi najdrahšie oblasti na svete patria aj ďalšie americké lokality, ktoré sa v tomto rebríčku už tradične držia na popredných priečkach. Patrí k nim hlavne Boston, v ktorom sa nachádza štvrť s mediánovou cenou nehnuteľností na úrovni okolo 5,5 mil. USD. Vedúcu trojicu lokalít uzatvára menšia obec Sagaponack v okrese Suffolk County, kde sa nachádza niekoľko adries s nehnuteľnosťami za 5 mil. USD. Medzi 5 najdrahších lokalít v USA sa ešte zmestilo menšie mesto Ross v KaliforniiMiami Beach.

 

Newyorský Manhattan po prvýkrát vypadol z TOP 20

 

Napriek tomu, že na popredných priečkach sa v porovnaní s predošlými rokmi neudiali žiadne väčšie zmeny, k jednému prekvapeniu predsa len prišlo. Postaral sa oň Manhattan, ktorý sa vôbec prvýkrát od začiatku tvorby týchto rebríčkov neobjavil v zozname najdrahších lokalít. Napriek tomu, že viaceré z manhattanských nehnuteľností sa predávajú za viac ako 1,5 mil. USD, čo je najviac za posledné 2 roky, žiadna z miestnych adries sa tentoraz nedostala do TOP 20.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: propertyshark.com

Zdroj foto: realtor.com, thepinnaclelist.com