Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rast cien domov v USA dosahuje niekoľkoročné maximá

Napísal Róbert Bosák, 02.09.2021

Trh s rodinnými domami v USA je už niekoľko mesiacov v skvelej kondícii. Výsledkom toho je rýchly rast cien vo viacerých amerických štátoch. Po najnovšom sa mu podarilo zaznamenať ďalšie niekoľkoročné maximum.

 

Priebežný vývoj cien domov vo vybraných amerických lokalitách sleduje už tradične realitný index S&P CoreLogic Case-Shiller. Ten hodnotí vývoj cien domov v 20 najvýznamnejších metropolitných oblastiach USA na mesačnej báze. Jeho autori nedávno predstavili najnovšie výsledky za mesiac jún, ktoré potvrdili predpovede viacerých analytikov.

Zdroj: vox.com

 

Medziročný rast cien domov dosiahol 19,08 %

 

Vzhľadom na priebežný vývoj na americkom trhu s domami analytici očakávali vysoký rast cien domov aj v júni. Po dvojciferných výsledkoch z predošlých mesiacov sa predpokladalo, že trend medziročného zdražovania na úrovni nad 15 % pretrvá. Zverejnené výsledky za jún im dali za pravdu. Medziročný rast cien domov sa vyšplhal na úroveň 19,08 %, čo bolo ešte viac ako v predchádzajúcich mesiacoch.

 

Najvyšší rast cien domov v USA za 20 rokov

 

Uvedený júnový výsledok nebol vyšší iba v porovnaní s predošlými mesiacmi. Viac ako 19 % medziročný rast sa cenám domov v USA nepodarilo zaznamenať ani raz za 20 rokov, odkedy je index S&P CoreLogic Case-Shiller zverejňovaný. Niekoľkoročné maximum z júna ale nie je prvé, ktoré index v poslednom období priniesol. Vysoký nárast bol zaznamenaný aj mesiac predtým. V máji dosiahol 17,1 %, čo bol takisto jeden z najlepších výsledkov za 20 rokov.

Zdroj: joneshomesusa.com

 

Uvedený index nezahŕňa všetky domy v USA. Jeho výsledky vyplývajú len z hodnotenia cien domov v 20 metropolitných oblastiach, ktoré sú na americkom realitnom trhu považované za kľúčové. Patrí k nim napríklad Seattle, San Diego, Atlanta, Boston, New York, Los Angeles a ďalšie najvýznamnejšie a najľudnatejšie metropolitné oblasti v USA.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: spglobal.com

Zdroj foto: vox.com, joneshomesusa.com