Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najväčší realitní magnáti 21. storočia

Napísal Róbert Bosák, 29.10.2021

Obchodovanie s nehnuteľnosťami patrí medzi najobľúbenejšie formy investovania. Pre najšikovnejších investorov je doslova zlatou baňou, navyše s možnosťou, ako mať svoje peniaze uložené maximálne bezpečne. Svoje o tom vedia aj najväčší realitní magnáti 21. storočia, ktorí dokázali na nehnuteľnostiach zarobiť milióny, v niektorých prípadoch až miliardy dolárov. 


Lee Shau-kee (Hongkong-Čína)


93-ročný magnát z Hongkongu vlastní majetok vo výške viac ako 31 mld. USD. Drvivú časť týchto peňazí zarobil obchodovaním s nehnuteľnosťami. Ako väčšinový vlastník spoločnosti Henderson Land Development ovláda obrovskú sieť bytových projektov, hotelových budov a luxusných gastronomických prevádzok.

Lee Shau-kee, Zdroj: scmp.com

 

Wang Jianlin (Čína)


Majiteľ najväčšej čínskej developerskej firmy Dalian Wanda Group ešte nedávno bojoval o prvú priečku v rebríčku najbohatších realitných magnátov. V priebehu 2 rokov však prišiel o necelých 10 mld. USD. S čistým majetkom v hodnote 14,5 mld. USD je však stále medzi elitou najbohatších realitných magnátov nielen v Číne, ale aj na celom svete.

Wang Jianlin, Zdroj: globaliptrust.com

 

Donald Trump (USA)


Milovaný aj nenávidený bývalý americký prezident podnikal v rôznych oblastiach. Niekoľko stoviek miliónov dolárov sa mu podarilo zarobiť aj na realitnom trhu. O výške jeho majetku, ktorý mu z väčšej časti zarobila The Trump Organization, sa naďalej vedú spory. Magazín Forbes však odhaduje, že hodnota jeho aktív v súčasnosti dosahuje 2,5 mld. USD.

Donald Trump, Zdroj: newyorker.com

 

Donald L. Bren (USA)


Donaldov je v zozname najväčších a najbohatších realitných magnátov viac. Ďalším z nich je vlastník developerskej spoločnosti Irvine Company. S tou zarobil niekoľko miliárd dolárov, vďaka čomu sa pravidelne dostáva do rebríčka najbohatších realitných magnátov. S majetkom vo výške viac ako 15 mld. USD sa zaradil aj do širšieho zoznamu najbohatších ľudí na svete.

Donald L. Bren, Zdroj: wealthypersons.com

 

Stephen M. Ross (USA)


Z amerických realitných magnátov je v zozname dolárových miliardárov aj vedúca osobnosť spoločnosti The Related Companies. Úspešnú developerskú firmu založil ešte v roku 1972. Za necelých 50 rokov sa mu s ňou podarilo zarobiť niekoľkomiliardový balík. Podľa údajov magazínu Forbes sa jeho majetok aktuálne pohybuje na úrovni okolo 8,3 mld. USD.

Stephen M. Ross, Zdroj: celebritynetworth.com

 

Uvedení realitní magnáti tvoria iba časť zo širokého zoznamu investorov, ktorým sa podarilo vybudovať obrovské realitné a developerské impériá zamerané na obchod s nehnuteľnosťami. Niektorí sa z tohto zoznamu vytratia, prípadne už vytratili, iní budú o výnosy z realít súperiť s novými menami, ktoré budú chcieť využiť stabilitu, vysokú likviditu a pretrvávajúci nárast cien nehnuteľností vo svoj prospech. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: forbes.com

Zdroj foto: scmp.com, globaliptrust.com, newyorker.com, therealdeal.com, celebritynetworth.com