Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Hrad Divín ponúkne návštevníkom nové turistické atrakcie

Napísal Róbert Bosák, 11.03.2022

Novohradský región bude pokračovať v rozvoji lokálneho cestovného ruchu aj v tomto roku. Jedným z projektov, ktoré majú prispieť k zvyšovaniu návštevnosti, je renovácia hradu Divín. Ten má už čoskoro ponúknuť návštevníkom nové turistické atrakcie.

Hrad Divín, Zdroj: divin.sk

 

Zrúcanina hradu Divín podstupuje rôzne sanačné a rekonštrukčné zásahy už niekoľko rokov. V rámci nich sa doposiaľ konzervovali ruiny, odkrývali jednotlivé časti hradu a uskutočňovali archeologické výskumy. Po 10 rokoch uvedených prác príde na rad aj vytvorenie niekoľkých nových atrakcií, ktoré majú zatraktívniť hrad a zvýšiť záujem o jeho návštevu.

Hrad Divín, Zdroj: divin.sk

 

Pribudne hladomorňa, mučiareň aj hodovňa

 

Obec Divín, ktorá zastrešuje projekt spoločne s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie, už začala pracovať na príprave realizácie projektu. Ten obohatí zrúcaninu o hladomorňu a mučiareň s niekoľkými mučiacimi nástrojmi ako škripec či dereš. Zriadené budú v pivničných priestoroch, ktoré sa premenia na menšiu expozíciu. Počíta sa aj so vznikom hodovne, ktorá turistom umožní posedieť si pri dobrom občerstvení. 

 

Nové atrakcie by sa mohli sprístupniť do leta

 

Realizácia projektu si nevyžiada veľa času ani peňazí. Celková výška investície dosiahne pár tisíc eur. Časť nákladov bude financovaná zo zdrojov, ktorými disponuje OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie, časť zaplatí obec Divín. Tá už od spomínanej oblastnej organizácie cestovného ruchu získala 8000 €, takže realizácia projektu môže začať. Nové atrakcie by mali byť hotové ešte pred začiatkom tohtoročnej letnej sezóny.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: divin.sk