Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Minuloročné rekonštrukcie v Kremnici stáli viac ako 850 000 €

Napísal Róbert Bosák, 17.02.2022

Nepatrí k mestám s najvyšším rozpočtom, no jej historické dedičstvo má nevyčísliteľnú hodnotu. Jej zachovanie ale závisí od starostlivosti o miestne budovy, chodníky a verejné priestranstvá. Do ich rekonštrukcie sa vlani v Kremnici investovalo viac ako 850 000 €.

Kremnica, Zdroj: dusekarpat.cz

 

O výške nákladov, ktoré boli v rámci projektov rekonštrukcií v Kremnici počas predošlého roka preinvestované, informovalo vedenie mesta. Na svojej internetovej stránke uverejnilo aj čísla súvisiace s výškou nákladov na vybrané projekty, ktorých cieľom bola renovácia budov, ciest aj chodníkov. Tie boli financované prostredníctvom rôznych dotácií aj vlastných zdrojov z mestského rozpočtu, pričom celková výška investícií za rok 2021 dosiahla vyše 850 000 €.

Kremnica, Zdroj: kamzakrasou.sk

 

Niektoré z vlaňajších rekonštrukcií v Kremnici:

 

Budova Knižnice Jána Kollára – Budova miestnej knižnice sa rekonštruovala v niekoľkých etapách. V roku 2021 prišla na rad časť strechy, ktorá sa obnovila za 115 000 €. Až 90 000 €  z tejto čiastky poskytol rezort financií.


Sanácia Zechenterovho domu – Rekonštrukcia významnej architektonickej pamiatky patrila medzi najnákladnejšie projekty. Dom podstúpil rozsiahlu sanáciu, ktorá dokopy stála 151 000 €. Ďalších 16 000 € bolo vynaložených na výskum pamiatky.


Budova kremnickej radnice – V roku 2021 prebehla aj obnova časti radničnej budovy. Tá si vyžiadala 22 000 €.


Investície do ciest a chodníkov – Tisícky eur si vyžiadali aj opravy miestnych komunikácií. Až 80 000 € bolo zainvestovaných do rekonštrukcie ciest a chodníkov na Zechenterovej ulici. Okrem komunikácií v tejto lokalite sa rekonštruovali ďalšie cesty a chodníky v meste, ktorých opravy stáli necelých 52 000 €.


Kúpa budovy bývalého internátu – Mesto Kremnica nekúpilo žiadnu nehnuteľnosť takmer 30 rokov. V roku 2021 túto „šnúru“ pretrhlo a do vlastníctva mesta zakúpilo budovu bývalého internátu Spojenej školy internátnej. Účelom kúpy objektu za 71 500 € je jeho premena na rezidenčnú budovu s viac ako 20 bytmi.


Hasičská zbrojnica – Úpravami vlani prešla aj miestna hasičská zbrojnica. Cieľom obnovy za 20 000 € bolo zvýšenie energetickej efektivity budovy, v ktorej zbrojnica sídli. Peniaze na tento projekt poskytol rezort vnútra.

Kremnica, Zdroj: travelhacker.blog

 

V roku 2021 sa realizovali aj ďalšie projekty, ktoré prispeli k modernizácii Kremnice. Aj do tých sa investovali tisícky eur, čo zvýšilo celkovú sumu investícií za minulý rok na viac ako 850 000 €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: kremnica.sk

Zdroj foto: dusekarpat.cz, kamzakrasou.sk, travelhacker.blog