Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenský raj bude mať nový autokemping

Napísal Róbert Bosák, 24.02.2022

Slovenský raj patrí dlhodobo medzi naše najnavštevovanejšie národné parky. Zvyšovať návštevnosť tejto lokality pomáhajú aj miestne autokempingy. Ich zoznam sa už čoskoro rozšíri o ďalšie nové miesto tohto druhu, ktoré má prispieť k rozvoju cestovného ruchu v danej oblasti.

 

Nový autokemping v Slovenskom raji má vzniknúť na Čingove. Táto časť národného parku aktuálne legálne vymedzeným priestorom pre parkujúcich návštevníkov nedisponuje. Tí prišli o možnosť kempovať v tejto lokalite po zrušení kempu v Ďurkovci. Už o pár mesiacov však budú môcť „kotviť“ na celkom novom mieste, ktoré im ponúkne minimálne rovnaký komfort ako iné autokempingy.

Zdroj: wikipedia.org – Honza Groh

 

Rozvoj ekoturizmu a ochrana územia národného parku

 

Hlavným cieľom projektu je vybudovať na Čingove moderný autokemping, aký tu aktuálne chýba. V pripravovanom areáli sa má vytvoriť 26 odstavných plôch určených na parkovanie vozidiel rôzneho typu. Všetky sa zriadia na zatrávnených plochách, čím sa redukujú negatívne dopady na životné prostredie, ktoré by betónové plochy zaťažili omnoho viac. Chýbať nebudú ani sprchy a toalety, ktoré kempujúcim zaistia štandardné zázemie. Jeho vytvorenie ale nie je jediný cieľ projektu dotovaného Košickým samosprávnym krajom. Zriadením kempingu sa má zabrániť aj parkovaniu na lesných cestách, čo prispeje k vyššej ochrane územia národného parku.

 

Autokemping má propagovať lokálne kultúrne dedičstvo

 

Vybudovanie nového autokempingu bude mať prínos aj pre podporu lokálneho historického a kultúrneho dedičstva. Na zhruba 20-hektárovej ploche areálu sa totiž zriadi úsek, na ktorom budú môcť propagovať svoju prácu miestni remeselníci. Súčasťou autokempingu majú byť aj ďalšie prvky, ktoré budú podporovať propagáciu národného parku a jeho bohatstva. Aj to má pomôcť rozvoju ekoturizmu v oblasti, ktorá má vynikajúce predpoklady na ďalšie zvyšovanie návštevnosti. Tá by mala začať stúpať budúci rok, nakoľko projekt za takmer 87 000 € bude po niekoľkých mesiacoch prác hotový najskôr až v októbri tohto roka.

Zdroj: slovakia.travel

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk

Zdroj foto: wikipedia.org – Honza Groh, slovakia.travel