Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dostupnosť bytov na Slovensku je 2. najnižšia v Európe

Napísal Róbert Bosák, 06.09.2022

Slovák musí zarábať na nový byt dlhšie ako väčšina Európanov. Podľa najnovších čísel vyplývajúcich zo štatistík monitorujúcich vývoj dostupnosti bývania v Európe sú na tom horšie iba naši susedia.

 

Nízka dostupnosť bytov u nás nie je novinkou. Pred niekoľkými týždňami sa o nej zmienila aj spoločnosť Central Group. V rámci svojho nového Indexu dostupnosti bývania (CG-Index) zaradila Bratislavu medzi 2 stredoeurópske metropoly s najnižšou dostupnosťou bytov. Tá je v súčasnosti nižšia iba v Prahe. Česko a Slovensko sa o posledné 2 priečky delia aj v rebríčku, ktorý nedávno zostavila spoločnosť Deloitte.

Zdroj: pixabay.com

 

Na byt v ČR je potrebných viac ako 13 ročných platov

 

Deloitte zostavila nový rebríček krajín s najnižšou dostupnosťou bytov na základe porovnania transakčných cien. Ako vzorka pri spracovaní indexu Deloitte Property Index 2022 poslúžili priemerné byty s výmerou 70 m². Na takúto nehnuteľnosť sa najdlhšie zarába v Česku. Podľa údajov vyplývajúcich zo štúdie je na nový byt v ČR potrebných 13,3 priemerných hrubých ročných platov, čo je najviac spomedzi všetkých 21 hodnotených štátov.

 

Nový byt na Slovensku za necelých 13 ročných platov

 

Slovák si môže dovoliť kúpiť priemerný byt len o niekoľko mesiacov skôr ako Čech. Podľa indexu Deloitte Property Index 2022 potrebuje na kúpu nového bytu s výmerou 70 m² 12,8 hrubých ročných platov. Tento výsledok radí Slovensko na predposlednú pozíciu v rebríčku napriek tomu, že ceny bývania sú u nás nižšie ako v mnohých európskych štátoch. Dôvodom je vysoký nepomer rastu príjmov a rastu cien nehnuteľností, ktorý znižuje dostupnosť bytov v SR rýchlejšie ako v iných krajinách.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: deloitte.com

Zdroj foto: pixabay.com