Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Dopyt po solárnych paneloch v ČR rastie, ich dodanie sa predlžuje

Napísal Róbert Bosák, 30.05.2022

Dodávatelia solárnych panelov pôsobiaci na českom trhu majú čoraz viac práce. Dopyt po týchto zariadeniach zo strany Čechov zaznamenal ďalší nárast. Záujem o inštaláciu solárnych panelov stúpa napriek predĺženiu doby ich dodania.

Zdroj: pixabay.com

 

Nárast dopytu po solárnych paneloch zaznamenali všetci najväčší dodávatelia na českom trhu. V medziročnom porovnaní s úvodným kvartálom minulého roka ide o niekoľkonásobný rast. Podľa zástupcov dodávateľských firiem je hlavným dôvodom rastúceho dopytu zdražovanie energií. Kupujúci však musia na zakúpené zariadenia čakať o niečo dlhšie. Doba ich dodania sa predlžuje z viacerých dôvodov. Najväčším problémom sú výpadky v dodávkach materiálov na výrobu solárnych zariadení a konflikt na Ukrajine, ktorý brzdí prepravu panelov cez Rusko a Bielorusko.

Zdroj: pixabay.com


E.ON


Najvyšší medziročný rast dopytu po solárnych paneloch zaznamenala firma E.ON. Tá eviduje 4-násobne vyšší záujem o tieto zariadenia ako pred rokom. Vedenie firmy za tým vidí hlavne snahu majiteľov nehnuteľností byť trochu viac sebestačný a chrániť sa pred zvyšovaním cien energií. Začať napĺňať tieto ambície môžu po 5 až 6 mesiacoch od vybavenia objednávky, čo je v porovnaní so štandardnou lehotou dodania o 2 až 3 mesiace viac.

 

ČEZ ESCO


Ďalšia z dodávateľských firiem pôsobiacich na českom trhu eviduje 3-násobný nárast dopytu. V priebehu tohto roka zahájila už 80 projektov, čo je 2-násobne viac ako za celý minulý rok. Firma ČEZ ESCO avizovala výrazný nárast dopytu aj pri ďalších úsporných riešeniach, resp. programoch. Príkladom sú projekty energetických úspor EPC. Ich realizácia v priebehu tohto roka prekonala celkové minuloročné tržby už 3-násobne.

 

S-Power Energies


Vyšší dopyt po solárnych paneloch avizuje aj spoločnosť S-Power Energies. V 1. štvrťroku evidovala viac ako 3000 záujemcov o kúpu solárneho zariadenia mesačne. V medziročnom porovnaní s 1. štvrťrokom 2021 bol dopyt vyšší 2,5-násobne. Aj zákazníci tejto spoločnosti budú musieť na zakúpené zariadenia počkať o niečo dlhšie. Doba dodania solárnych panelov od dátumu podpisu zmluvy sa predĺžila až na 8 mesiacov.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČTK – ctk.cz

Zdroj foto: pixabay.com