Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Do kysuckého skanzenu vo Vychylovke už po vynovenej ceste

Napísal Róbert Bosák, 05.04.2022

Skanzen vo Vychylovke patrí medzi najviac vyhľadávané turistické ciele na Kysuciach. Jeho návštevnosť by sa počas tohtoročnej sezóny mohla o niečo zvýšiť. Prispieť k tomu môže vynovená cesta vedúca k areálu.

Skanzen Vychylovka, Zdroj: zilinsky-kraj.sk

 

Cesta vedúca k Múzeu kysuckej dediny, ktoré do Vychylovky láka návštevníkov zvedavých na niekdajší kopaničiarsky život v tomto regióne, bola dlhší čas v zlom až alarmujúcom stave. Vodičom jazdiacim ku skanzenu znepríjemňovali život najmä výtlky a nerovnomerný povrch vozovky. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) tak pripravil projekt, ktorého cieľom bolo dať cestu smerujúcu ku skanzenu do poriadku.

Skanzen Vychylovka, Zdroj: muzeum.sk

 

Renováciou prešiel 2-kilometrový úsek

 

Aj keď v súčasnosti ešte nie je vynovená celá cesta vedúca ku skanzenu, jej väčšia časť už má obnovu za sebou. Výtlky a nerovnomerný povrch vozovky sú minulosťou na úseku s dĺžkou 2 kilometre. Opraviť sa ho podarilo vďaka financiám z eurofondov, ktoré boli ŽSK poskytnuté v rámci projektu Zlepšenie dostupnosti ku kultúrnym pamiatkam na slovenskej a českej strane.

 

Nasledovať bude oprava ďalšieho úseku

 

Obnovou 2-kilometrového úseku sa rekonštrukcia cesty vedúcej ku skanzenu vo Vychylovke neskončila. Predstavitelia Žilinského samosprávneho kraja už avizovali, že v blízkom čase príde na rad ďalší úsek. Tentoraz má ísť o časť cesty s dĺžkou 1,5 km. Presnejší termín, kedy má byť tento úsek vynovený, zatiaľ známy nie je.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: zilinsky-kraj.sk, muzeum.sk