Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Predstaničný priestor vo Zvolene má za sebou úspešnú revitalizáciu

Napísal Róbert Bosák, 18.03.2022

Krajšie prostredie, modernejší inventár, rýchlejší presun medzi stanicami. Nielen to je výsledkom rozsiahlej revitalizácie predstaničného priestoru vo Zvolene, ktorý je už pár dní sprístupnený obyvateľom mesta aj cestujúcim, ktorí cez neho prechádzajú. 

 

Zámer revitalizovať externé priestory pred zvolenskou stanicou bol vedením mesta ohlásený už pred pár rokmi. K jeho naplneniu prišlo po 4 rokoch od získania peňazí na realizáciu, ktorú zaplatili eurofondy. Investícia vyšla až na 1,8 mil. €, čo zaradilo revitalizáciu predstaničného priestoru medzi najdrahšie projekty obnovy verejných priestranstiev vo Zvolene za posledné roky.

Zdroj: mapio.net

 

Výsledok revitalizácie predstaničného priestoru:

 

- na ploche 10 000 m² bola osadená úplne nová dlažba

- v exteriéri pribudli zelené plochy s výmerou 3000 m²

- zriadili sa nové parkovacie miesta, aktuálne ich je 96

- v priestore bolo nainštalovaných vyše 120 svietidiel

- pribudlo aj 23 nových lavičiek a 47 smetných košov

- rekonštrukciu podstúpil aj celý kanalizačný systém

 

 Prepojenie 3 druhov prepravy na jednom mieste

 

Jednotlivé revitalizačné zásahy nepriniesli iba krajší a modernejší vzhľad. Vynovená podoba predstaničného priestoru pomáha cestujúcim aj pri presune medzi stanicami, ktorý je rýchlejší a pohodlnejší. Celý projekt bol navrhnutý tak, aby prepojil vlakovú a autobusovú dopravu. Pri jeho návrhu sa nezabudlo na MHD, ktorá je takisto súčasťou prepojenia 3 druhov prepravy na jednom mieste.

Zdroj: sadzv.sk

 

Aj keď rekonštrukcia predstaničného priestoru je hotová a vynovený exteriér už niekoľko dní sprístupnený, vedenie mesta ešte čaká jeden krok, ktorý dá bodku za úspešnou revitalizáciou. Tým je oživenie staničného prameňa, ktorý pri rekonštrukcii prestal tiecť. Mesto ale oslovilo expertov, ktorí majú navrhnúť možnosti, ako ho opätovne sfunkčniť. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: mapio.net, sadzv.sk