Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

2 slovenské mestá sa zúčastnia zelenej európskej misie The Cities Mission

Napísal Róbert Bosák, 20.05.2022

Európska komisia pokračuje v snahe transformovať európske mestá na zelené. Prispieť k dosiahnutiu tohto cieľa má aj špeciálna „klimatická misia“ The Cities Mission. Do tej sa zapoja aj 2 mestá zo Slovenska.

 

Slovenskými účastníkmi prvej fázy ambiciózneho projektu The Cities Mission sa stanú mestá Košice a Bratislava. Dvojica slovenských zástupcov bola zaradená medzi 100 miest, ktoré sa majú stať prvými uhlíkovo neutrálnymi mestami v EÚ. Podariť sa to má vďaka účasti v novej zelenej misii, ktorá má v daných mestách urýchliť dosiahnutie klimatickej neutrality.

Zdroj: ec.europa.eu

 

Klimatická neutralita do roku 2030

 

Európska únia sa zaviazala k dosiahnutiu klimatickej neutrality do roku 2050. Niektoré mestá sa však môžu stať neutrálne už o 20 rokov skôr, aspoň tak to vidia predstavitelia EK, ktorí sú iniciátormi projektu The Cities Mission. Jeho hlavným cieľom je dosiahnutie tejto neutrality v stovke účastníckych miest už do roku 2030. Umožniť to majú zelené projekty zrealizované vo viacerých oblastiach od energetiky cez dopravu po výstavbu budov.

 

Od menších miest až po metropoly

 

Jednotlivé rozvojové a investičné projekty pripravia predstavitelia miest zapojených do misie sami. EK ich následne posúdi a v prípade kladného posúdenia poskytne finančné prostriedky na ich realizáciu. Medzi zástupcami nie sú iba najväčšie mestá z 27 členských štátov. Zoznam účastníkov, medzi ktorými nechýbajú metropoly a mestá s počtom obyvateľov nad 100 000, dopĺňajú aj menšie mestečká. Príkladom je slovinské mesto Velenje či grécka Kalamata

Zdroj: errin.eu

 

Stovke miest zapojených do zelenej misie bude prerozdelených 360 mil. €. Brusel ich daným mestám poskytne na financovanie zelených projektov, ktorých cieľom má byť redukcia emisií a tiež budovanie smart systémov. Pre veľký záujem zo strany európskych miest, ktorých sa do misie chcelo dostať až 377, boli dodatočne pripravené aj menšie projekty podporujúce zelený rozvoj v ďalších európskych lokalitách.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ec.europa.eu

Zdroj foto: ec.europa.eu, errin.eu