Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

100-ročný mrakodrap v New Yorku sa premenil na japonský hotel

Napísal Róbert Bosák, 13.10.2022

New York je plný miest, kde vidieť stret kultúr z celého sveta. V pulzujúcej metropole si nachádza domov aj tá japonská. Okúsiť atmosféru typickú pre krajinu vychádzajúceho slnka sa dá aj v jednom z hotelov v manhattanskej časti Midtown.

 

Japonskú kultúru priblíži návštevníkom Manhattanu hotel Aman New York. Ten obohatil newyorskú hotelovú mapu luxusnými ubytovacími priestormi zariadenými v duchu typického japonského pokoja a minimalizmu. 82 vkusných apartmánov doplnených 22 rezidenčnými priestormi sa ukrýva za stenami historickej výškovej budovy Crown Building, ktorá vlani oslávila 100 rokov.

Aman New York, Zdroj: aman.com


Kombinácia dreva a kovov


Historický charakter budovy uľahčil architektom z ateliéru Denniston Architects ambicióznu konverziu. Väčšie a otvorené vnútorné priestory s dobrým dispozičným riešením bolo možné ľahšie premeniť na priestranné a presvetlené hotelové izby. Ich zariadeniu vládne kombinácia dreva a kovov, ktorá je prítomná v izbách aj na chodbách. Všetky dvere, nábytok aj podlahy boli vyrobené z dubového, orechového alebo škoricového dreva. V každej izbe ich dopĺňajú bronzové a mosadzné prvky, ktoré umocňujú hrejivý dojem vytvorený zemitými farbami.

Aman New York, Zdroj: aman.com


Doplnky v japonskom štýle

 

Prírodné materiály a zemité farebné odtiene obohacujú estetické doplnky, ktoré sú viditeľné aj v originálnych japonských domácnostiach. Priestory v jednotlivých apartmánoch sú rozdelené otočnými žalúziovými dverami. Steny zdobia veľké nástenné maľby, ktorých námety čerpajú zo stredovekého japonského umenia. V kúpeľniach nechýbajú dvojité umývadlá a praktické dažďové sprchy.

Aman New York, Zdroj: aman.com


Kúpele a japonská kuchyňa

 

Japonská kultúra je prítomná aj v spoločenských hotelových priestoroch. Originálne drevené doplnky a ratanové nábytkové zostavy vzbudzujú pozornosť na vonkajšej terase, ktorá ponúka výhľad na časť Midtownu. Hostia si na nej môžu dopriať najlepšie a najtradičnejšie špeciality z japonskej kuchyne, prípadne vsadiť na iné ázijské pokrmy. K dispozícii sú aj 3-poschodové kúpele s fitness centrom a veľkým plaveckým bazénom.

Aman New York, Zdroj: aman.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: aman.com

Zdroj foto: aman.com