Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Nórsku vznikne jedno z najlepších svetových centier na výskum oceánov

Napísal Róbert Bosák, 06.01.2022

Vedci, ktorí skúmajú oceány a podmorský život, budú mať opäť lepšie podmienky pre svoju prácu. V nórskom Trondheime sa totiž postaví nové výskumné centrum zamerané na túto oblasť. Podľa mnohých expertov pôjde o jedno z najlepších centier tohto druhu.

 

Projekt Ocean Space Centre neašpiruje na zisk titulu „najlepšie svetové výskumné centrum na výskum oceánov a podmorského života“ náhodou. Návrh pripravovaného komplexu plní všetky predpoklady na dosiahnutie prvenstva v pomyselnom rebríčku najlepších centier tohto druhu. Zariadeniu nebude chýbať atraktívny vzhľad, nadštandardné vybavenie ani bezpečné konštrukčné a statické riešenia. Pozitívom budú aj najnovšie technológie a ekologické prvky, ktoré sa postarajú o úsporu nákladov a zároveň prispejú k zdravšej vnútornej mikroklíme.

Ocean Space Centre, Zdroj: snohetta.com

 

Bazény, laboratóriá, kancelárske priestory

 

Základom vybavenia komplexu tvoreného z 3 objektov budú kancelárie aj priestory určené na praktický výskum. Ten sa bude vykonávať v niekoľkých bazénoch s hĺbkou až do 25 metrov. K bazénom bude patriť aj niekoľko špeciálne prispôsobených laboratórií, kde budú prebiehať ďalšie štúdie a výskumy. Praktickú výskumnícku činnosť doplní tá administratívna, pre ktorú sa vybudujú kancelárske priestory.

Ocean Space Centre, Zdroj: snohetta.com

 

Útulné a komfortné výskumné centrum

 

Autori návrhu z dielne ateliéru Snøhetta si dali záležať, aby sa v novom výskumnom stredisku pracovalo v čo najlepších podmienkach. Návrh Ocean Space Centre prispôsobili tomu, aby bol interiér útulný a poskytoval maximálne pohodlie. Postarať sa o to majú prírodné materiály na čele s drevom, ktoré sa použije na realizáciu obkladov, konštrukcií aj na zariadenie átria s veľkým točitým schodiskom.

Ocean Space Centre, Zdroj: snohetta.com

 

Realizácia projektu má začať v lete 2022

 

Útulné a nadštandardne vybavené výskumné centrum sa už pripravuje na začiatok výstavby. Realizácia komplexu s celkovou úžitkovou plochou 49 000 m² sa má odštartovať v priebehu tohtoročného leta. Presný dátum ukončenia výstavby zatiaľ známy nie je. V roku 2022 však výskumné centrum dokončené a skolaudované nebude.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: snohetta.com