Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Návrat do kancelárií s 8-hodinovým pracovným časom chce po pandémii len 14 % Európanov

Napísal Róbert Bosák, 20.12.2021

Pandémia a s ňou súvisiace opatrenia zmenili pracovné zvyky miliónov ľudí. Výnimkou nie sú ani Európania vykonávajúci kancelársku prácu. Väčšina z nich sa už viac nechce vrátiť k starému spôsobu práce s klasickým 8-hodinovým pracovným časom.

 

Záujem Európanov vrátiť sa po pandémii ku klasickému spôsobu kancelárskej práce zisťovala spoločnosť Samsung. Tá poverila vedenie spoločnosti The Future Laboratory spracovaním prieskumu, ktorého cieľom bolo zistiť, koľko ľudí vykonávajúcich kancelársku prácu uvíta po ukončení pandémie návrat do starých koľají, resp. pre koľkých je home-office alebo hybridná práca lepším riešením.

Zdroj: pinterest.com – officesolutionpro.com

 

Návrat do kancelárií a starý pracovný režim chce 14 % Európanov

 

Výsledky prieskumu hovoria jasne. Klasický 8-hodinový pracovný čas v kancelárii láka čoraz menej Európanov. Zo 14 000 respondentov, ktorí sa zúčastnili tohto prieskumu, uvíta návrat do starého pracovného režimu iba 14 % opýtaných. Nie všetci zo zvyšného 86 % podielu ale chcú home-office „na plný úväzok“. Z prieskumu vyplýva, že väčšine sa ako ideálne riešenie javí hybridná práca. Ide o kombináciu práce v kancelárii s prácou z domu, ktorá má viacero plusov. Z mínusov sa ako najväčší problém javí organizácia času, kvôli čomu pracujú do noci.

 

Home-office pomohol zvýšiť produktivitu vyše 50 % respondentom

 

Napriek problémom pri organizácii času si väčšina opýtaných hybridnú prácu a home-office pochvaľuje kvôli vyššej výkonnosti. Vyše polovica respondentov sa zhodla, že práca z domu im pomáha zvyšovať produktivitu. Týka sa to hlavne tých, ktorí pracujú iba z domu a home-office nestriedajú s prácou v kancelárii. Tí majú možnosť ušetriť čas, ktorý by inak minuli presunom do práce. Pozitívom sú aj ušetrené náklady za pohonné hmoty či verejnú dopravu.

Zdroj: gira.com

 

Podiel ľudí, ktorí pracujú z domu, sa s príchodom pandémie výrazne zvýšil. Podľa Eurostatu bol pred rokom 2020 na úrovni okolo 5 %. Vlani vzrástol až na 12 %. Takisto sa zvýšil podiel ľudí vykonávajúcich hybridnú prácu, ktorá bude v budúcnosti preferovaná stále viac. Potvrdil to aj októbrový prieskum Ministerstva práce a sociálnych vecí ČR, podľa ktorého chce túto formu práce využívať 85 % zamestnancov87 % zamestnávateľov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: thefuturelaboratory.com, ec.europa.eu, mpsv.cz

Zdroj foto: pinterest.com – officesolutionpro.com, gira.com