Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V americkej púšti má vzniknúť eko mesto budúcnosti pre milióny ľudí

Napísal Róbert Bosák, 01.10.2021

Netrvalo dlho a na scéne sa objavil ďalší futuristický návrh, ktorý hľadá odpoveď na to, ako budú vyzerať mestá budúcnosti. Tentoraz pochádza z dielne dánskeho ateliéru BIG, ktorý predstavil svoj nový koncept veľkomestského bývania v znamení udržateľnosti.

Telosa, Zdroj: cityoftelosa.com


Mesto budúcnosti v znamení udržateľnosti


Dánsky ateliér BIG je známy svojimi pokrokovými nápadmi s dôrazom na udržateľnosť. Ten nechýbal ani pri návrhu mesta Telosa, ktoré by sa v prípade úspešnej realizácie projektu stalo inšpiratívnou ukážkou výstavby miest budúcnosti. Tie majú byť garanciou šetrnosti, inovácie a koexistencie s prírodou, čo tento projekt potvrdzuje na každom navrhnutom akri. Súčasťou projektu sú presvetlené obytné zóny obklopené zeleňou, uprostred ktorej vyrastú bytové domy zo šetrných materiálov. Chýbať nemá ani nadštandardná občianska vybavenosť s úspornými technológiami. Organické tvary jednotlivých budov sa zas postarajú o originálny futuristický dizajn, ktorý ešte viac zvýši komfort obyvateľov.

Telosa, Zdroj: cityoftelosa.com

 

Veľkomesto navrhnuté pre americkú púšť


Projekt z dielne dánskeho ateliéru nevzbudzuje pozornosť iba svojím futuristickým dizajnom a ekologickým charakterom. Oči odbornej aj laickej verejnosti sa na Telosu upierajú aj kvôli polohe, kde má byť mesto zrealizované. Architekti vyhoveli vízii investora Marca Loreho a futuristické veľkomesto zasadilo priamo do americkej púšte. Práve púšte v USA by mohli v budúcnosti zohrať kľúčovú úlohu pri budovaní nových miest, ktoré majú odľahčiť súčasné preplnené metropoly. Obyvateľom takýchto púštnych veľkomiest zároveň doprajú úplne nový spôsob bývania, ktoré im zaistí zdravší, bezpečnejší a pokojnejší život.

Telosa, Zdroj: cityoftelosa.com

 

Mesto budúcnosti pre milióny obyvateľov


Investor Marc Lore pri zveľaďovaní svojej vízie nešetril ambíciami. Mesto, do ktorého chce investovať, by totiž malo mať minimálne milión obyvateľov, aj to iba v prvej fáze realizácie. Tá bude rozdelená na viacero etáp, v rámci ktorých sa má Telosa postupne rozširovať. Počas prvých 10 až 20 rokov má v púštnom eko meste žiť 1 milión ľudí. V priebehu ďalších 20 až 30 rokov sa má jeho plocha zväčšiť na 150 000 akrov, vďaka čomu v ňom bude môcť bývať až okolo 5 miliónov ľudí. Prví z nich by sa mohli do mesta budúcnosti nasťahovať na konci súčasnej dekády, najneskôr do roku 2032.

Telosa, Zdroj: cityoftelosa.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: cityoftelosa.com

Zdroj foto: cityoftelosa.com