Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ubytovacie zariadenia na Slovensku hlásia ďalší prepad

Napísal Róbert Bosák, 26.03.2021

Koronakríza a s ňou spojené epidemiologické opatrenia naďalej ruinujú cestovný ruch. Majitelia tunajších hotelov a penziónov nie sú po náročnom minulom roku ani zďaleka von z najhoršieho, práve naopak. Rok 2021 sa pre nich začal ďalším prepadom.

Zdroj: booking.com 


O nevydarenom vstupe do roku 2021 informoval tento týždeň Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Ten zverejnil čísla návštevnosti hotelov, penziónov a ubytovní za január 2021. Z jeho údajov jasne vyplýva, že ubytovacie zariadenia na Slovensku zaznamenali v úvodnom mesiaci roka obrovský medziročný prepad.

Zdroj: booking.com 


Prepad návštevnosti sa vyšplhal na 94 %

 

Lockdown bol na Slovensku počas januára v plnom prúde, čo sa automaticky odzrkadlilo aj na celkovej návštevnosti slovenských ubytovacích zariadení. Pár tisíc návštevníkov tvorili iba hostia na kúpeľných pobytoch, dlhodobo ubytovaní pracujúci či turisti, ktorí svoj pobyt začali v minulom roku. To stačilo len na druhý najhorší výsledok od apríla 2020. Počet ubytovaných dosiahol vyše 26 000, čo bolo o 94 % menej ako v januári minulého roka.

 

Počet nocľahov klesol medziročne o 90,5 %

 

Alarmujúce čísla priniesli aj ďalšie hodnotené ukazovatele. K tým patrí aj celkový mesačný počet nocľahov, ktorý v medziročnom porovnaní zaznamenal takisto vysoký prepad. Hostia strávili v ubytovacích zariadeniach dokopy len niečo vyše 112 000 nocí, čo bolo až o 90,5 % menej ako pred rokom. Pozitívnou správou je aspoň zvýšenie priemernej doby pobytu, ktorá sa v januári zvýšila z 2,7 na 4,2 nocí.

 

Koronakríza ovplyvní aj ďalšie štatistiky

 

Lepšie čísla neprinesú ani ďalšie štatistiky, ktoré bude ŠÚ SR postupne zverejňovať. Hotely, penzióny a iné ubytovacie zariadenia boli naďalej zatvorené aj počas februára a inak tomu nie je ani v marci. Kúpeľné, študijné a služobné pobyty tvoria len veľmi malý podiel z celkového počtu nocľahov, takže v medziročnom porovnaní môžeme očakávať ďalší vysoký pokles.

Zdroj: tripadvisor.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: booking.com, tripadvisor.com