Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V japonskom Maebashi otvorili hotel ukrytý v zelenom kopci

Napísal Róbert Bosák, 20.11.2020

Objekty schované v zelených zatrávnených svahoch sú čoraz viac v móde po celom svete. Jeden z najnovších projektov, ktorý uzrel svetlo sveta spopod takéhoto zeleného kopca, stojí v japonskom Maebashi.

Zdroj: Shinya Kigure 


Zhruba 300-tisícové japonské mesto je domovom viacerých zaujímavých architektonických diel. Nie je to tak dávno, čo do ich zoznamu pribudol hotel Shiroiya. Práve ten bol navrhnutý ako zelený kopec ukrývajúci viacpodlažné ubytovacie zariadenie priamo vo svahu pokrytom stromami a okrasnými kríkmi.

Zdroj: Shinya Kigure 


„Zelený“ hotel uprostred vnútrobloku

 

Projekt z dielne Sou Fujimoto Architects si ihneď získal pozornosť. Jeho prevedenie v tvare zeleného kopca je totiž v danej štvrti unikátom. Miestna zástavba pozostáva skôr z vysokých železobetónových objektov. Napriek tomu sa medzi nimi našiel priestor, do ktorého bol hotel zasadený. Ako vhodné miesto sa využil jeden z vnútroblokov, uprostred ktorého mohol nový zelený svah ukrývajúci štýlový hotel vyrásť.

Zdroj: Shinya Kigure 


Vo svahu sa ukrýva 17 štýlových izieb 

 

Napriek tomu, že kopec pôsobí menším dojmom, v jeho útrobách sa dalo vybudovať väčšie ubytovacie zariadenie. Pod fasádou a strechou obrastenou živou vegetáciou sa ukrýva až 4-podlažný objekt, v ktorom bolo zriadených 17 hotelových izieb. Tie sú poctivo ukryté pred okolitým svetom. Hostia s ním majú kontakt iba prostredníctvom väčších okien zaisťujúcich presvetlenie interiéru.

Zdroj: Shinya Kigure 


Interiér navrhovalo viacero dizajnérov

 

Dostatok pozornosti nevzbudil iba samotný objekt, ale aj jeho interiér. Ten ale nenavrhoval Sou Fujimoto sám. Na konečnom vzhľade vnútorných priestorov sa podieľali ďalšie známe mená z oblasti dizajnu, napr. Leandro Erlich alebo Jasper Morrison. Výsledkom ich práce sú izby v rôznom prevedení od klasických bielych po zemité izby ozdobené drevom. Dostať sa k nim dá bielym geometrickým schodiskom, ktoré dopĺňa originálny dizajn celého hotela.

Zdroj: Shinya Kigure 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: shiroiya.com

Zdroj foto: Shinya Kigure