Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Stavebná produkcia zaznamenala 2 najlepšie mesiace od roku 2018

Napísal Róbert Bosák, 20.04.2023

Slovenské stavebníctvo začalo tento rok lepšie ako tie predchádzajúce. Objem stavebnej produkcie v SR sa v januári dostal na najvyššiu úroveň od roku 2018. Vyšší medziročný rast pokračoval aj vo februári.

 

Februárový medziročný rast objemu stavebnej produkcie bol v porovnaní s tým januárovým nižší o viac ako 6 %. Podľa čísel Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) to s rastom na úrovni 9,2 % stačilo na dosiahnutie 2. najlepšieho výsledku od roku 2018. Objem februárovej stavebnej produkcie dosiahol 434 mil. €. V medzimesačnom porovnaní s januárom 2023, kedy stavebná produkcia zaznamenala o 15,4 % vyšší objem ako rok predtým, to prinieslo pokles o 0,8 %.

Zdroj: pixabay.com

 

Tuzemská produkcia vzrástla o necelých 10 %

 

Výrazný podiel na dosiahnutí 2. najlepšieho výsledku od roku 2018 má tuzemská stavebná produkcia, ktorá tvorila takmer 91 % podiel z celkovej stavebnej produkcie v SR. Jej objem zaznamenal vo februári 2023 takmer 10 % medziročný rast. Vzrástla najmä nová tuzemská výstavba, ktorej produkcia sa v porovnaní s minuloročným februárom zvýšila o 13,9 %.

 

Zahraničná produkcia po januári opäť vzrástla

 

K pokračovaniu v tohtoročnom trende medziročného rastu objemu stavebnej produkcie v SR sa vo februári pridala aj produkcia slovenských stavebných firiem v zahraničí. Jej objem sa po januárovom poklese vrátil k plusovým číslam a v porovnaní s februárom 2022 zaznamenal 2,2 % nárast.

Zdroj: pixabay.com

 

Celková stavebná produkcia v SR dosiahla za úvodné 2 mesiace tohto roka objem 823 mil. €. V porovnaní s výsledkom za január a február 2022 je to o 12 % viac. Výrazne k tomu prispela najmä nová tuzemská výstavba, ktorej objem bol v úvodných 2 mesiacoch medziročne vyšší až o pätinu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: pixabay.com