Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pozemky v Japonsku zaznamenali najrýchlejší rast cien od roku 2008

Napísal Róbert Bosák, 07.04.2023

Rast cien japonských pozemkov pokračoval aj v roku 2022. V porovnaní s rokom 2021 sa zrýchlil o 1 %. Tempo zdražovania bolo najrýchlejšie za viac ako 10 rokov.

 

Japonské pozemky zaznamenali rast cien druhý rok po sebe. Vlani zdražovali ešte rýchlejšie ako v roku 2021. Podľa údajov zverejnených japonskou vládou sa priemerná cena pozemkov zvýšila o 1,6 %, čo bolo o 1 % viac ako v roku 2021. Rýchlejší medziročný rast zaznamenala naposledy v roku 2008, kedy japonské pozemky zdraželi priemerne o 1,7 %.

Tokio, Zdroj: pixabay.com

 

Rezidenčné pozemky drahšie o 1,4 %

 

Medziročný rast cien rezidenčných pozemkov po niekoľkých rokoch opäť prekročil hranicu 1 %. Kým v roku 2021 dosiahol „len“ 0,5 % a zaznamenal jeden z najnižších výsledkov za pár rokov, vlani sa zvýšil až na 1,4 %. Jedná sa o najvyšší medziročný nárast cien rezidenčných pozemkov v Japonsku od roku 1991.

 

Komerčné pozemky s rastom 1,8 %

 

Celkovú priemernú cenu pozemkov, ktorá sa vlani vyšplhala na 14-ročné maximum, zvýšili aj komerčné pozemky. Aj tie zaznamenali výrazný medziročný rast, ktorý bol jeden z najvyšších za niekoľko rokov. Minuloročný rast cien pozemkov pre obchody, kancelárske priestory alebo logistické centrá dosiahol 1,8 %. V roku 2021 sa ceny týchto pozemkov zvýšili o 0,4 %.

Zdroj: kyodonews.net

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: pixabay.com, kyodonews.net