Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Šaľa bude mať nové detské ihrisko s bezbariérovými prvkami

Napísal Róbert Bosák, 09.02.2023

Výstavba nových detských ihrísk v slovenských mestách pokračuje aj v roku 2023. Na novú hernú plochu sa môžu tešiť aj obyvatelia Šale. Sprístupnená im bude v priebehu jari.

 

Projekt šalianskeho detského ihriska Rodinka má za sebou prvé stavebné práce. Výsledkom realizácie bude nová herná zóna pre deti vo veku od 3 do 14 rokov. Ihrisko sa začalo budovať v polovici januára vo vnútrobloku ulíc Bottova a Čsl. armády. Realizácia začala prípravou terénu, na ktorý sa umiestnia viaceré herné prvky vrátane tých bezbariérových.

Zdroj: sala.sk

 

Nové inkluzívne ihrisko

 

Podobne ako iné nové ihriská v slovenských mestách, aj herná plocha v Šali umožní využívať vybrané herné prvky deťom s hendikepom. K dispozícii bude vyvýšené pieskovisko s tvarom člna, do ktorého budú mať osoby so zhoršenou mobilitou jednoduchší a bezpečnejší prístup. Návrh ihriska zahŕňa aj inkluzívny kolotoč dostupný deťom na vozíku. Medzi bezbariérovými prvkami nebude chýbať hojdačka. Hlavným herným prvkom sa stane loď z agátového dreva, na ktorej budú zriadené mostíky a prechody podporujúce kondíciu a strategické myslenie detí.

 

Ihrisko otvoria v apríli

 

Ihrisko Rodinka vyplní priestor v danom vnútrobloku a stane sa spoločenskou zónou pre deti aj dospelých. Realizácia celého projektu potrvá niekoľko týždňov. Podľa plánov má byť herná zóna hotová a následne sprístupnená v apríli. Šaľa tak bude jedným z prvých miest, v ktorých sa tento rok vybudujú nové inkluzívne ihriská. Ich výstavbu podporuje aj Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré poskytuje na realizáciu takýchto ihrísk dotácie. Čiastkou 34 500 € podporilo aj financovanie šalianskeho projektu.

Zdroj: sala.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: sala.sk, tasr.sk

Zdroj foto: sala.sk