Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Liptovskom Hrádku dokončujú inkluzívne detské ihrisko

Napísal Róbert Bosák, 12.12.2022

V roku 2022 bolo na Slovensku predstavených viacero projektov výstavby alebo obnovy detských ihrísk. Niektoré z nich boli navrhnuté ako inkluzívne herné plochy vhodné pre všetky deti. Ihrisko tohto typu momentálne vzniká v Liptovskom Hrádku.

 

Obyvatelia Liptovského Hrádku budú mať inkluzívne ihrisko Rodinka k dispozícii už o pár dní. Stane sa tak po ukončení realizácie projektu na sídlisku Prekážka. Detské ihrisko sa tam začalo stavať v druhej polovici novembra. Pôvodný plán rátal s odovzdaním hernej plochy do polovice decembra. Aktuálny stav napovedá, že areál bude k dispozícii ešte pred Vianocami.

Sídlisko Prekážka, Zdroj: www.liptovskyhradok.sk

 

Mobiliár aj viacero herných prvkov

 

Ako každé inkluzívne detské ihrisko, aj nový herný areál v Liptovskom Hrádku má zaistiť podmienky na bezpečnú a kreatívnu hru všetkým deťom. Na svoje si prídu mladšie aj staršie vekové kategórie, ktoré budú môcť využívať niekoľko herných prvkov. Do návrhu ihriska sa zakomponovali hojdačky, fitdráha, pieskovisko aj herný prvok v tvare lode. Chýbať nebude oceľový kolotoč. Súčasťou areálu sa stane aj základný mobiliár tvorený altánkom, lavičkami a informačnými tabuľami.  

 

Náklady na realizáciu vyše 60 000 €

 

Realizácia nového ihriska si vyžiadala náklady vo výške niekoľkých desiatok tisíc eur. Podľa informácií z mestského úradu dosiahla celková suma necelých 65 000 €. Vedeniu mesta sa na financovanie ihriska podarilo získať časť peňazí zo štátnych zdrojov. Sumou 32 700 € s DPH prispelo na výstavbu Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.liptovskyhradok.sk

Zdroj foto: www.liptovskyhradok.sk