Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Revolučná prenosná veterná turbína vhodná na výlety do prírody

Napísal Róbert Bosák, 06.04.2021

Stále rastúci dopyt po zelenej energii prináša nové revolučné technológie. K tým sa po najnovšom zaradila aj unikátna veterná turbína od istej dánskej firmy, ktorá okamžite vzbudila pozornosť (nielen) milovníkov pobytov v prírode.

 

Vynález, aký doposiaľ nemá obdobu, predstavila spoločnosť KiteX. Tá je ďalšou z dánskych firiem, ktorým sa podarilo posunúť latku v oblasti výroby veterných turbín opäť o malý krok vyššie. Tentoraz však nejde o žiadnu rekordne veľkú ani rekordne výkonnú veternú turbínu, s akými prišli jej konkurenti. Wind Catcher vsádza na praktickosť, mobilitu a maximálnu flexibilitu.

Wind Catcher, Zdroj: hiconsumption.com 


Prenosná skladateľná veterná turbína

 

O každý z uvedených benefitov sa pričinilo najmä praktické prevedenie turbíny. Jej najväčším plusom je rýchle a jednoduché zloženie, ktoré údajne trvá iba 15 minút. Kombinácia rýchleho zloženia a nízkej hmotnosti robí z modelu Wind Catcher mobilný zdroj energie, ktorý sa dá využiť takmer kdekoľvek, kde potrebujeme rýchly zdroj elektriny bez toho, aby sme sa museli napájať na sieť.

Wind Catcher, Zdroj: hiconsumption.com 


Elektrina pre pobyt vo voľnej prírode

 

Hlavným cieľom výroby turbíny je poskytnutie zdroja elektriny na pobyty vo voľnej prírode. Výrobcovia hovoria najmä o rybačkách, stanovaní či pobytoch v horských chatách, kde niet elektriny, takže majitelia revolučného vynálezu ocenia možnosť napojenia menšej chladničky, dobitia notebooku či zapojenia kanvice. Navyše, výsledkom prevádzky turbíny je 100 % čistá energia z obnoviteľných zdrojov, takže jej použitie vo voľnej prírode nebude mať negatívny dopad na životné prostredie.

Wind Catcher, Zdroj: hiconsumption.com 


Veterná turbína Wind Catcher v číslach:

 

- výška konštrukcie dosahuje len 6 m, priemer rotora má dĺžku 4 m

- celú turbínu je možné poskladať do boxu s rozmermi 200x20x20 cm

- vďaka výrobe z použitých plastov a sklenených vlákien váži iba 10 kg

- turbína sa vyznačuje odolnosťou proti vetru s rýchlosťou do 20 m/s

- výkon dosahuje najviac 600 W, v prípade verzie modelu Lite 200 W

Wind Catcher, Zdroj: kitex.tech


Wind Catcher je zatiaľ stále novinkou, ktorá ešte len testuje záujem kupujúcich. Na trh sa pravdepodobne dostane až po zaznamenaní vyšších čísel predaja na platforme Kickstarter. Tam sa aktuálne ponúka za cenu od 900 do 1500 USD v závislosti od veľkosti turbíny a jej príslušenstva. Prvé objednané modely majú byť kupujúcim doručené pred koncom tohto roka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: kitex.tech, hiconsumption.com

Zdroj foto: hiconsumption.com, kitex.tech