Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Odpadkový kôš mení kuchynský odpad na kompost

Napísal Róbert Bosák, 13.09.2022

Zvyšky jedál a nespotrebované potraviny nemusia končiť ako odpad. S využitím nového zariadenia z dielne značky Cavdle sa dajú rýchlo a ľahko premeniť na domáci kompost pre rastliny.

 

Kuchynský odpad dokáže premieňať na kompost zariadenie Cavdle WasteCycler. Jedná sa o inovatívny model kuchynského koša, ktorý nie je iba miestom na vyhadzovanie potravín či obalov, v ktorých boli zabalené. Vďaka špeciálnemu systému zabudovanému priamo v koši zároveň slúži ako drvič odpadov aj zariadenie na výrobu kompostu.


Ako pracuje Cavdle WasteCycler:

 

- po nasypaní odpadu do koša sa nastaví vybraný režim práce

- zariadenie najprv rozdrví odpad pomocou rotujúcich čepelí

- drvenie prebieha pri vyššej teplote a pri hluku 35 decibelov

- vyššia teplota zničí škodlivé baktérie a podporí rast dobrých

- vďaka rastu dobrých baktérií vzniká nové organické hnojivo

- po ukončení procesu sa hnojivo vyberie z koša a môže použiť

Cavdle WasteCycler, Zdroj: YouTube – Phone Brother

 

Aeróbny rozklad bez zápachu

 

Premena kuchynského odpadu na kompost sa zaobíde bez nepríjemných zápachov. Systém zabudovaný v koši dodáva do komory kyslík, vďaka ktorému v nej prebieha aeróbny rozklad. Súčasťou modelu je aj výkonný filtračný systém, ktorý sa stará o to, aby zo zariadenia počas drvenia a premeny odpadu neunikali žiadne plyny. Výroba kompostu je tak maximálne čistá a zdravá.

Cavdle WasteCycler, Zdroj: newswirejet.com

 

Celý proces trvá 2 až 4 hodiny

 

Dĺžka celého procesu závisí od režimu, ktorý užívateľ zvolí. Ak sú v koši iba zvyšky potravín, drvenie odpadu a jeho premena na kompost potrvá len 2 hodiny. Pri drvení zmesi odpadu, do ktorej boli pridané aj plastové alebo kartónové časti obalov, je odporúčaný 4-hodinový režim. Pri takomto 4-hodinovom procese sa spotrebuje okolo 0,7 kWh elektriny. Spotreba môže byť nižšia pri nastavení šetrnejšieho režimu. Ten však predĺži celý proces o desiatky minút.

Cavdle WasteCycler, Zdroj: cavdlelife.com

 

Kuchynský kôš Cavdle WasteCycler nie je iba praktickým zariadením. Model s výškou vyše 30 centimetrov poslúži tiež ako estetický doplnok, ktorý sa zmestí na každú kuchynskú linku. Aj keď v súčasnosti nie je v riadnom predaji, na Kickstarteri sa dá objednať za zvýhodnenú cenu 269 USD. Prvé modely sa začnú distribuovať do domácností v októbri tohto roka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: cavdlelife.com

Zdroj foto: YouTube – Phone Brother, newswirejet.com, cavdlelife.com