Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Klimatizácia vs. mobilný ochladzovač vzduchu. Plusy a mínusy chladiacich zariadení.

Napísal Róbert Bosák, 29.07.2022

Letné horúčavy ešte nepovedali posledné slovo. Vysoké teploty budú naďalej vyžadovať ochladzovanie interiérov pomocou vybraných zariadení. Tými najvyužívanejšími sú už niekoľko rokov klimatizácie. Stále viac vyhľadávanou alternatívou voči nim sú mobilné ochladzovače vzduchu, ktoré takisto ponúkajú niekoľko plusov. 

Zdroj: paytm.com

 

Klimatizácia a jej prínos pre interiér

Klimatizácia je bežnou súčasťou obchodných a verejných priestorov. Nechýba ani v mnohých kanceláriách a domácnostiach, kde slúži na rýchle a účinné ochladenie priestoru. Jej cieľom je zaistenie tepelného komfortu v obytnom alebo pracovnom priestore. Túto funkciu môže plniť v podobe zabudovaného zariadenia alebo ako prenosná mobilná klimatizačná jednotka.

 

Plusy klimatizácie:

+ rýchlejšie ochladenie priestoru

+ dosiahnutie optimálnej teploty

+ ochrana pred výkyvmi teplôt

+ programy na čistenie vzduchu

+ doplnkový režim vykurovania


Mínusy klimatizácie:

- nesprávne používanie ohrozuje zdravie

- vyššia spotreba elektriny pri prevádzke

- potreba pravidelného čistenia zariadenia

Zdroj: caravantalk.co.uk

 

Ako pracuje mobilný ochladzovač

Mobilné ochladzovače pracujú na celkom inom princípe ako bežné klimatizačné jednotky. Pri ich prevádzke zohráva kľúčovú úlohu adiabatické chladenie. To prebieha na báze odparovania vody zo zásobníka tvoriaceho súčasť zariadenia. Vďaka ventilátoru sa odparená voda mení na chladný vzduch ochladzujúci priestor.

 

Plusy mobilného ochladzovača:

+ je ľahký, dá sa kedykoľvek prenášať

+ prevádzkuje sa bez odsávacej hadice

+ čistí a osviežuje vzduch v miestnosti

+ bráni veľkým teplotným rozdielom


Mínusy mobilného ochladzovača:

- výkon zariadenia je pomerne nízky

- ochladzovanie priestoru je pomalšie

- potreba dopĺňania vody do zásobníka

Zdroj: okdeals.in

 

Výber chladiaceho zariadenia je vždy individuálnou záležitosťou. Do niektorých interiérov sa viac hodí klimatizačná jednotka, inde splní účel aj mobilný ochladzovač vzduchu. Pri výbere je vhodné zohľadniť viacero faktorov vrátane ekonomického a ekologického aspektu nákupu a následného využívania daného zariadenia.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: paytm.com, caravantalk.co.uk, okdeals.in