Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Oblasť ubytovania zaznamenala najvyšší rast zamestnanosti

Napísal Róbert Bosák, 21.04.2023

Zamestnanosť v roku 2023 zatiaľ rastie vo väčšine odvetví. V prvých 2 mesiacoch tohto roka sa najlepšie darilo ubytovaniu. Oblasť, ktorá stále doháňa úbytok pracovných síl počas pandémie, dosiahla najvyšší rast spomedzi všetkých sledovaných odvetví. 

 

Zamestnanosť v ubytovaní vzrástla o viac ako 8 %

 

Štatistický úrad SR sleduje pri hodnotení priebežného vývoja zamestnanosti 10 kľúčových odvetví. Vo februári 2023 sa počet zamestnaných osôb zvýšil v 6 z nich. Najrýchlejší nárast má za sebou oblasť ubytovania, ktorá v tomto ukazovateli zaznamenáva nepretržitý rast viac ako rok. V 2. mesiaci tohto roka sa zvýšila o viac ako 8 %. O niečo pomalší rast zaznamenala v hodnotení prvých 2 mesiacov. Celkový rast zamestnanosti za január a február 2023 dosiahol 6,9 %.

Zdroj: pixabay.com

 

2. najvyšší rast v oblasti informácií a komunikácie


Medzi rastom zamestnanosti v oblasti ubytovania a ostatnými odvetviami, ktoré zaznamenali plusový výsledok, bol rozdiel pár percent. Oblasť informácií a komunikácie, ktorá obsadila 2. priečku, zaostala za lídrom o vyše 5 %. Celkový počet osôb zamestnaných v tomto odvetví sa vo februári zvýšil o necelé 3 %. Zvyšné 4 zo 6 rastúcich odvetví si zapísali ešte nižší plusový výsledok, ktorý sa pohyboval na úrovni menej ako 2 %.

 

4 odvetvia s poklesom počtu zamestnaných osôb

 

Na opačnej strane rebríčka stoja 4 odvetvia, ktoré majú za sebou pokles počtu zamestnaných. Najvyšší pokles na úrovni 2,7 % zaznamenala oblasť vybraných trhových služieb, v ktorej sa celková zamestnanosť za prvé 2 mesiace roka znížila o vyše 3 %. Pokles vo februári nastal aj vo veľkoobchode, v priemysle a v oblasti dopravy a skladovania. V každom z týchto odvetví sa zamestnanosť znížila o menej ako 1 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: pixabay.com