Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

O Českú cenu za architektúru sa uchádza 201 projektov

Napísal Róbert Bosák, 10.05.2022

Porota zo súťaže Česká cena za architektúru bude mať plné ruky práce aj tento rok. Do boja o prestížne ocenenie sa prihlásilo až 201 projektov. Jeden z nich sa stane laureátom hlavnej ceny 7. ročníka ČCA.  

 

Počet diel, ktoré boli prihlásené do tohtoročného ročníka súťaže Česká cena za architektúru (ČCA) sa v porovnaní s minulým rokom zvýšil. Vlani sa o šancu dostať sa do užšieho výberu uchádzalo 170 projektov, rok predtým ich bolo 191. V 7. ročníku skúsi šťastie 201 diel, ktoré boli na území ČR zrealizované v rokoch 2017-2021.

Zdroj: kudyznudy.cz

 

Štvrtina prihlásených projektov je v Prahe

 

Zoznam prihlásených projektov potvrdil dominanciu rezidenčných stavieb v tejto súťaži. Do 7. ročníka ich bolo prihlásených až 83. Väčšina z nich bola zrealizovaná v Prahe, čo prispelo k tomu, aby sa hlavné mesto stalo lokalitou, resp. krajom s najvyšším podielom diel v súťaži. V českej metropole sa nachádza až štvrtina všetkých diel. Brno má v zozname prihlásených len 8 projektov. Moravská metropola má pomerne väčšie zastúpenie medzi ateliérmi. Tie so sídlom v Brne navrhli celkovo 48 z 201 projektov.

 

Vyše polovica diel bola zrealizovaná vlani

 

Aj keď do súťaže bolo podobne ako v predchádzajúcich ročníkoch možné prihlásiť projekty zrealizované za posledných 5 rokov, väčšinu z nich tvoria minuloročné realizácie. Projektov dokončených a skolaudovaných v priebehu roka 2021 je viac ako polovica. Približne 80 % prihlásených stavieb bolo dokončených v rokoch 2020-2021. Zvyšná pätina diel v súťaži bola vybudovaná v období medzi rokmi 2017-2019.

 

O ďalšom osude jednotlivých projektov prihlásených do súťaže Česká cena za architektúru sa rozhodne v júni tohto roka. 23. júna má medzinárodná porota predstaviť užší výber, ktorý zabojuje o celkové víťazstvo. Víťaza 7. ročníka ČCA spoznáme na slávnostnom galavečeri, ktorý sa uskutoční v novembri 2022.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ceskacenazaarchitekturu.cz

Zdroj foto:  kudyznudy.cz