Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový most v Birminghame ponesie meno anglického futbalistu

Napísal Róbert Bosák, 16.03.2023

Anglickí futbalisti sa na Britských ostrovoch tešia obrovskej popularite. Výsledkom toho je pomenovanie vybraných ulíc, námestí či mostov po najväčších futbalových hviezdach. Meno jedného z hráčov ponesie aj nový most v Birminghame.

 

Patrónom nového birminghamského mosta sa stane Jude Bellingham. Len 19-ročný záložník nemeckého klubu Borussia Dortmund si takúto poctu vyslúžil výkonmi na katarských MS vo futbale 2022. Bellingham Bridge, ako má byť most nesúci meno rodáka z mesta Stourbridge pomenovaný, sa stane jedným z kľúčových železničných mostov v Birminghame.

Bellingham Bridge, Zdroj: hs2.org.uk

 

Súčasť vysokorýchlostnej železničnej trate

 

Most s dĺžkou 150 metrov bol navrhnutý ako jeden z bodov na vznikajúcej vysokorýchlostnej železničnej trati HS2. Tá po ukončení výstavby prepojí Londýn s regiónom Midlands, ktorého súčasťou je aj mesto Birmingham. Bellingham Bridge, ktorý bude vybudovaný ako jeden z 3 viaduktov pri novej stanici Curzon Street Station, podľa čoho dostal aj pracovný názov The Curzon 2, sa stane akousi vstupnou železničnou bránou do užšieho centra mesta.

Bellingham Bridge, Zdroj: hs2.org.uk

 

Stavba splní praktickú aj estetickú funkciu

 

Najvýraznejšia časť birminghamského úseku vysokorýchlostnej železničnej trate nebude iba dopravným uzlom. Technická stavba nesúca meno futbalového reprezentanta bola zároveň navrhnutá ako estetický doplnok miestnej panorámy. Bellingham Bridge bude vzbudzovať pozornosť najmä v noci, kedy má byť stavba s nosníkom vysokým zhruba 25 metrov farebne osvetlená. Podľa autorky svetelnej inštalácie Liz Westovej má iluminácia vyjadrovať pohyb a plynulosť, ktorá oživí celú štvrť a zároveň vnesie do cestovania vlakom nový kreatívny rozmer.

Bellingham Bridge, Zdroj: hs2.org.uk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: hs2.org.uk