Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová austrálska vláda chce zrýchliť znižovanie emisií skleníkových plynov

Napísal Róbert Bosák, 11.07.2022

Prvé týždne pôsobenia novej austrálskej vlády sa niesli v znamení ambicióznych sľubov.  Nechýbali medzi nimi ani návrhy súvisiace s bojom proti klimatickým zmenám. Jedným z nich je záväzok zrýchliť tempo znižovania emisií skleníkových plynov. 

 

Austrália patrí dlhodobo medzi najväčších znečisťovateľov životného prostredia. Jej partneri z  a USA tak očakávajú, že sa s nimi aktívne zapojí do iniciatívy čo najrýchlejšie znižovať emisie skleníkových plynov. Bývalej vláde sa do ambicióznych záväzkov príliš nechcelo. Tá súčasná označila rýchlejšie znižovanie emisií za jednu z hlavných priorít. Prvý z cieľov chce naplniť už do roku 2030.

Zdroj: youmatter.world

 

Bývalá vláda sľúbila zníženie emisií o 26-28 %

 

Ambíciu znižovať emisie skleníkových plynov mala aj predošlá vládna garnitúra na čele so Scottom Morrisonom. Tú západný svet kritizoval za malú snahu v boji proti znečisťovaniu životného prostredia. Jedným z dôvodov bol prísľub austrálskeho premiéra na minuloročnom klimatickom summite v Glasgowe znížiť emisie do roku 2030 „len“ o 26-28 %. Bývalá vláda sa do odvážnejších cieľov nehrnula, čo vysvetľovala veľkou závislosťou krajiny na príjmoch z vývozu uhlia a skvapalneného plynu

 

Súčasný kabinet chce znížiť emisie až o 43 %

 

Nová vláda vedená šéfom labouristov Anthonym Albanesem vidí situáciu okolo znižovania emisií inak. Jej čelní predstavitelia hneď po nástupe prízvukovali, že Austrália sa aktívnejšie zapojí do boja proti znečisťovaniu planéty. Premiér už ohlásil záväzok znížiť emisie do roku 2030 o 43 %. Podobné čísla ohlásili aj austrálski partneri zo západného sveta. Po roku 2030 má znižovanie emisií pokračovať ďalej. Cieľom je dostať ich produkciu na nulu a dosiahnuť úplnú uhlíkovú neutralitu.

Zdroj: oecd.org

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: youmatter.world, oecd.org