Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Moravské Yogapointy na cvičenie vonku v prírode

Napísal Róbert Bosák, 22.12.2021

Joga sa už dávnejšie zaradila medzi bežné pohybové a relaxačné aktivity aj na starom kontinente. Výnimkou nie je ani susedné Česko, kde tento „východný“ fenomén láka čoraz viac ľudí. To viedlo k vybudovaniu niekoľkých Yogapointov aj na Morave.

 

S nápadom vybudovať tzv. Yogapointy prišli predstavitelia Moravskoslezského kraja. Tí nadviazali spoluprácu s ateliérom KLAR, ktorý pripravil návrh malých externých pavilónov určených na praktizovanie jogy, prípadne iných cvikov. Na základe jeho návrhu bolo potom zrealizovaných 5 takýchto projektov, ktoré sú už pár mesiacov súčasťou vybraných lokalít v Moravskoslezskom kraji.

Zdroj: boysplaynice.com

 

Malý drevený pavilón na cvičenie vonku

 

Pätica Yogapointov má rovnaký koncept, ktorý nekladie dôraz len na praktické využitie, ale takisto na estetický dojem a šetrný prístup. Cieľom iniciátorov bolo vybudovať drobné stavby (nielen) na cvičenie jogy, ktoré by zatraktívnili verejné priestranstvá, no príliš nezasiahli do ich podoby. Tomu sa prispôsobil aj návrh, ktorý sa opiera o koncept dreveného pavilónu. Jeho základnú konštrukciu tvoria 4 drevené stĺpy podopierajúce strešný rošt s tzv. transparentnou krytinou, vďaka čomu je Yogapoint využiteľný aj v daždi.

Zdroj: boysplaynice.com

 

Yogapoint nielen na jogu v 2 veľkostiach

 

Vzhľad a prevedenie jednotlivých Yogapointov je rovnaký, no ateliér KLAR ich navrhol v 2 veľkostiach. Menší pavilón pre 2 osoby ponúka priestor s výmerou 8,4 m². Do toho väčšieho sa zmestí až 6 osôb súčasne. Jeho priestor disponuje plochou až 24,7 m², pričom podobne ako v prípade menšieho pavilónu nie je určený len na praktizovanie jogy. Každý z 5 Yogapointov, ktorý bol v priebehu roka vo vybraných moravskoslezských lokalitách zriadený, sa dá využiť aj na obyčajný piknik alebo posedenie v prírode.

Zdroj: boysplaynice.com

 

5 moravskoslezských lokalít s Yogapointom:

 

- areál Landek v Ostrave

- Lázně Darkov v Karvinej

- priehrada Olešná vo Frýdku-Místku

- obec Trojanovice v okrese Nový Jičín

- obec Malá Morávka v okrese Bruntál

Zdroj: boysplaynice.com

 

Aj keď aktuálne sa o realizácii ďalších YogapointovMoravskoslezskom kraji nehovorí, súčasný počet pavilónov nemusí byť konečný. Ďalšie môžu pribudnúť už na budúci rok. Po vzore podobných priestorov na cvičenie, aké nájdeme v mnohých krajinách sveta, môžu byť zrealizované aj v inom prevedení.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: boysplaynice.com