Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mestské lesy Banská Bystrica vysadia tento rok najviac stromov

Napísal Róbert Bosák, 03.04.2023

V banskobystrických lesoch sa začalo s jarným zalesňovaním. Jeho výsledkom má byť výsadba tisícok nových stromov. Predstavitelia mesta avizovali, že tento rok sa vysadí najviac stromčekov za posledné roky.

 

Banská Bystrica patrí dlhodobo medzi najzelenšie slovenské mestá. Výraznou mierou sa pod to podpisuje efektívne hospodárenie v mestských lesoch, v rámci ktorého prebieha pravidelné jarné zalesňovanie. V rámci každoročnej výsadby sa v lesoch na území mesta vysádzajú tisíce nových stromov. Tento rok ich bude posadených o niekoľko tisíc viac ako v predchádzajúcich rokoch.

Zdroj: bystricoviny.sk

 

Viac ako 37 000 nových stromčekov

 

Počet nových vysadených stromov sa zvyšuje už pár rokov. V roku 2021 pribudlo na území, ktoré spadá pod Mestské lesy Banská Bystrica, viac ako 15 000 stromov. O rok neskôr bolo vysadených zhruba 25 000 kusov. Tento rok sa očakáva zvýšenie ich počtu o ďalších viac ako 12 000. Ak bude plán výsadby splnený, v banskobystrických mestských lesoch pribudne až 37 650 stromčekov. Skladbu nového porastu budú tvoriť listnaté aj ihličnaté dreviny.

 

Sucho a odumretie starých stromov

 

Zvýšenie počtu nových vysádzaných stromov je reakciou na výraznejší minuloročný úbytok drevín. Ten spôsobili 2 hlavné faktory. Problémom bolo najmä sucho, kvôli ktorému uschlo množstvo nových sadeníc. Úbytok zapríčinilo aj odumretie starších stromov, ktoré majú byť nahradené v rámci tohtoročného zalesňovania. Podieľať sa na ňom budú aj žiaci materských, základných a stredných banskobystrických škôl, ktorí sa v rámci výučby lesnej pedagogiky oboznámia so základnými poznatkami o lesoch a ich obhospodarovaní.

Zdroj: bystricoviny.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: bystricoviny.sk