Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Mesto Brno a Česká spořitelna plánujú stovky nových nájomných bytov

Napísal Róbert Bosák, 22.03.2022

Dopyt po bytoch v Brne je dlhodobo vyšší ako ich ponuka. Pretrvávajúce problémy s ich nedostatkom by mali aspoň sčasti vyriešiť viaceré pripravované projekty. Jedným z nich je plánovaná výstavba stoviek nájomných bytov v oblasti Západní brána.

 

Stovky nových nájomných bytov na pozemkoch v lokalite Západní brána by mali vzniknúť v rámci projektu dostupného bývania. To má priniesť cenovo výhodnejšie nájomné bývanie určené pre vybrané skupiny obyvateľstva. Zámer je inšpirovaný projektmi z Viedne, kde bolo aj vďaka investíciám Erste Bank, materskej banky Českej spořitelny, postavených už zopár tisíc takýchto bytov. Podobný model chce česká dcérska banka v spolupráci s vedením mesta Brno uplatniť aj v moravskej metropole.

Zdroj: transfereurope.com

 

Nájomné lacnejšie o 20 až 25 %

 

Ak sa projekt podarí zrealizovať podľa viedenského modelu, výsledkom jeho realizácie bude lacnejšie nájomné bývanie. Cena mesačného nájomného by mala byť v porovnaní s bežnými trhovými cenami nižšia o 20 až 25 %. Nájomné sa nebude znižovať na úkor kvality bývania. Byty ponúknu bežný štandard, ktorý obyvateľom prinesie komfortné bývanie za nižšiu cenu.  

 

Bývanie pre vybrané skupiny

 

Podobne ako vo Viedni, aj dostupné bývanie v Brne má byť určené len pre vybrané skupiny obyvateľstva. Predstavitelia spoločnosti Dostupné bydlení České spořitelny, ktorá bola ako dcérska spoločnosť samotnej banky založená za účelom financovania a realizácie projektu, už avizovali, o ktoré cieľové skupiny pôjde. Prednosť by mali dostať lekári, učitelia, policajti či zdravotné sestry. Miesto na bývanie sa ujde aj mladým rodinám s deťmi.

 

Projekt je aktuálne stále v štádiu príprav, takže presnejšie informácie o počte bytov zatiaľ nie sú známe. Známe nie sú ani presné termíny začatia či ukončenia výstavby. Tá začne najskôr až o 2 alebo 3 roky, kedy bude ukončená projekčná činnosť a proces vybavovania všetkých potrebných povolení.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: ČTK – ctk.cz

Zdroj foto: transfereurope.com